Vidiauto Novosti Najave Najavljen je sportski Cadillac Escalade-V

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.01.2022. 04:26

Cadillac za proljeće najavio sportsku izvedbu modela Escalade-V

Najavljen je sportski Cadillac Escalade-V

Za proljeće ove godine najavljena je nova izvedba luksuznog SUV-a Cadillac Escalade, a osim par fotografija vanjskog izgleda vozila i detalja volana, Cadillac nije objavio ni jednu drugu informaciju.

Ovo su prve fotografije sportske izvedbe velikog i luksuznog Cadillaca Escalade, koji u nastavku dobiva i oznaku V, a koji će sa svim specifikacijama i informacijama biti predstavljen na proljeće ove godine, dok se početak prodaje očekuje tijekom ljeta.

2023-Cadillac-Escalade-V-003

Escalade-V nam tako donosi promijenjen vanjski izgled koji uključuje novi prednji branik sa spojlerom, novu masku motora crne boje i saćastog izgleda, a dodatno su zatamnjena i kućišta prednjih LED svjetala.

2023-Cadillac-Escalade-V-002

Straga je ugrađen novi branik s četiri otvora ispušnih cijevi, a tu su i novi pragovi, kao i novi dizajn aluminijskih naplataka. Također, moguće je da će ova izvedba imati i neku posebnu boju koja se neće moći dobiti na ostalim izvedbama.

2023-Cadillac-Escalade-V-005

I dok nam fotografije otkrivaju sve promjene u vanjskom dizajnu, promjene u unutrašnjosti ne možemo vidjeti, jer je trenutno objavljena samo fotografija volana koji će dobiti V oznaku. No ono što znamo je da će i ova izvedba imati mogućnost prevesti i do 7 putnika.

2023-Cadillac-Escalade-V-004

A koji će motor pokretati ovu grdosiju? To još nije potvrđeno, no vrlo vjerojatno će to biti 6,2-litreni V8 motor koji razvija maksimalnu snagu od 498 kW/677 KS i ima 893 Nm okretnog momenta, a koji se već koristi u modelu Cadillac CT5-V Blackwing. No za sve te detalje ćemo se ipak morati strpjeti još par mjeseci.

Ključne riječi:
Cadillac Escalade-V luksuzni sportski SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs