Vidiauto Novosti Najave Dacia je predstavila obnovljeni Duster

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.06.2021. 06:22

Obnovljena Dacia Duster sada i s EDC automatskim mjenjačem i novom multimedijom

Dacia je predstavila obnovljeni Duster

Već u rujnu na tržište stiže obnovljeni Duster koji sada donosi prednja i stražnja LED svjetla, novi multimedijski zaslon, a u ponudu je stigao i novi EDC automatski mjenjač s dvije spojke.

Iako je gotovo isti, redizajnirani Duster ipak donosi novu osobnost. Najupečatljivije su tako promjene na svjetlima, pa sada i prednja i stražnja svjetla dolaze u ECOLED izvedbi i donose novi Y svjetlosni potpis kakav je uveden s novim Sanderom. Osim toga, Duster je prva Dacia opremljena i LED pokazivačima smjera. Uz to, izvana se može vidjeti i novi stražnji spojler, ali i nov dizajn 16 i 17-inčnih aluminijskih naplataka. Spomenimo i kako je Duster kojeg vidite na fotografijama pobojan u Arizona narančastu boju.

2021 Dacia Duster_01

Unutrašnjost pak donosi nove presvlake sjedala i nove naslone za glavu sprijeda, a tu je i nova povišena središnja konzola sa širokim i uvlačivim naslonom za ruku ispod kojeg je smješten 1,1-litreni pretinac te dva USB priključka za putnike straga (ovisno o opremi). Duster ima i novi 8-inčni središnji multimedijski zaslon koji dolazi u dvije opcije multimedije, a neovisno o razini opreme, serijska oprema uključuje putno računalo, sustav automatske aktivacije dugih svjetala i graničnik brzine s osvijetljenim komandama na upravljaču.

2021 Dacia Duster_04

Duster se i dalje može pohvaliti dobrim sposobnostima izvan asfalta, pa tako donosi i 217 mm razmaka od tla u inačici s prednjim pogonom i 214 mm u inačici s pogonom na sve kotače. Tu je i prijelazni kut od 21°, prilazni kut od 30° te odlazni kut od 34° u inačici s prednjim pogonom i 33° u inačici s pogonom na sve kotače. Inačica s pogonom na sve kotače opremljena je sustavom 4x4 Monitor. Budući da je kombiniran s multimedijskim sustavom Media Display ili Media Nav, sve važne informacije sustava prikazuju se izravno na središnjem zaslonu u vozilu.

2021 Dacia Duster_02

Novost u ponudi je automatski mjenjač EDC (Efficient Dual Clutch) koji ima dvije spojke: jednu za neparne brzine (1, 3 i 5) i jednu za parne brzine (2, 4, 6 i stupanj za vožnju unatrag), a dostupan je u kombinaciji s TCe 150 turbo benzincem i pogonom na prednje kotače. Ostale izvedbe su TCe 90 (s pogonom na prednje kotače) u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem; TCe 130 (s pogonom na prednje kotače) u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te TCe 150 (s pogonom na sve kotače) u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

2021 Dacia Duster_03

U ponudi i dalje ostaje ECO-G 100 izvedba s plinom s pogonom na prednje kotače i ručnim mjenjačem te dizel dCi 115 sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a na izbor je pogon na prednje ili na sve kotače. Svakako treba napomenuti kako je korisni obujam spremnika ukapljenog naftnog plina povećan za 16,2 l u usporedbi s prethodnom generacijom Dustera s plinskim pogonom, što je rezultiralo povećanjem dosega za više od 250 km.

2021 Dacia Duster_05

Redizajnirani Dacia Duster na naše tržište stiže već u rujnu, a početna izvedba Dacia Duster Essential TCe 90 će koštati 104.900 kuna.

Ključne riječi:
4x4 Dacia dizel Duster ECO-G plin SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.