Vidiauto Novosti Najave Rezervacije za novu Toyotu Yaris Cross

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.07.2021. 06:38

Sada možete rezervirati svoj novi gradski SUV Toyotu Yaris Cross

Rezervacije za novu Toyotu Yaris Cross

Usporedno s početkom proizvodnje, Toyota je otvorila i online rezervacije za novi gradski SUV Yaris Cross, a dostupne su izvedbe Premiere i Adventure s hibridnim sustavom i pogonom na prednje ili na sve kotače.

Toyota je započela proizvodnju Yarisa Cross u svojoj tvornici u Francuskoj, a riječ je o potpuno novom kompaktnom SUV-u čija će prodaja u Hrvatskoj započeti u rujnu. Ovaj SUV B segmenta nudi benzinski i hibridni pogon, a sposoban je preko 50% vremena u gradu voziti na struju, bez potrebe za dopunjavanjem putem utičnice.  Uz to, Toyota nudi čak do 10 godina jamstva na vozilo i na hibridu bateriju.

yaris-cross-premiere-edition-ext-02

Prodaja Yarisa Cross započeti će u rujnu kada će biti poznate sve cijene, dostupne opreme i motorizacija. U prvoj godini, obzirom na povećan interes na velikim Europskim tržištima, u Hrvatskoj možemo očekivati ograničenu dostupnost vozila, no prvi kupci svoj primjerak već danas mogu osigurati uz online rezervaciju te pritom ostvariti pogodnosti do -17.000 kn. Ekskluzivno za online rezervacije dostupan je Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4x2 ili 4x4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač), te Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4x2 ili 4x4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač). Ekskluzivne rezervacije donose  ekskluzivne pogodnosti pa tako prvi kupci ostvaruju -16.000 kn za Yaris Cross hybrid electric s pogonom na dva kotača, odnosno -17.000 kn za Yaris Cross hybrid electric s pogonom na sva četiri kotača. Konačne cijene u pretprodaji za ova dva paketa opreme, s uključenim pogodnostima kreću se od 201.900 kn do 243.648 kn, a više detalja možete saznati na liku: https://www.toyota.hr/new-cars/yaris-cross/online-reservation

Toyota Yaris Cross_sa_strane

Yaris Cross je drugi model koji se temeljiti na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile. Početak njegove proizvodnje označava i još jedan korak u smjeru Toyotine strategije lokalne proizvodnje. Marvin Cooke, Izvršni potpredsjednik za proizvodnju, izjavljuje: ''Početak proizvodnje Yarisa Cross je važan jer on doprinosi Toyotinoj konkurentnosti, te potvrđuje našu strategiju lokalizacije proizvodnje i ostvaruje maksimalne proizvodne kapaciteta koji su usmjereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Europi – koji iznosi čak 1,5 milijuna vozila do 2025.''

yaris-cross-adventure-ext-03

Toyotina vizija za europsku lokalizaciju je ove godine dodatno proširena, jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih mjenjača i elektromotora, dobavljajući 1,5-litarski benzinski motor TNGA i potpuno hibridni pogonski sklop za modele Toyota Yaris i Yaris Cross. Toyota je mnogo uložila u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje tvornice Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) radi proizvodnje Yarisa, koji je proglašen Automobilom godine 2021., radi zadovoljavanja povećane potražnje.  Pokretanjem proizvodnje modela Yaris Cross, ukupni broj zaposlenika u TMMF-u je povećan na gotovo 5.000.

Ključne riječi:
online rezervacija SUV Toyota Yaris Cross
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.