Vidiauto Novosti Najave Premijera za potpuno novi Subaru Levorg

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.08.2020. 05:51

Novitet 

Subaru je predstavio novu generaciju Levorga

Premijera za potpuno novi Subaru Levorg

Subaru je predstavio novu generaciju modela Levorg s novi turbo boxer motorom, a bit će dostupna i STI Sport izvedba.

Subaru je u Japanu predstavio drugu generaciju modela Levorg, model koji je prvotno bio namijenjen samo Japanskom tržištu, no onda se ponuda proširila na ostala tržišta, pa tako i naše. Naziv Levorg je izvedenica od tri riječi: LEgacy, reVOlution i touRingG).

Subaru Levorg 02

Prva novost je novi 1,8-litreni turbo benzinski motor koji ima snagu od 177 KS i nudi okretni moment od 300 Nm koji je dostupan već od 1.600 okretaja, a uparen je s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem. Postavljen je na novu modularnu Subaru Global platformu i ima pogon na sva četiri kotača, kao što se i očekuje od jednog Subaru automobila. Prosječna potrošnja ovog modela je 7,3 litre na 100 km.

Subaru Levorg 01

U odnosu na prethodnika, nova generacija je duža za 65 mm i sada je ukupno dug 4.755 mm, a za 20 mm je povećan i međuosovinski razmak koji je sada dug 2.670 mm. Veći je i prtljažnik za 72 litre i sada mu je sada osnovni obujam 561 litru.

Subaru Levorg 06

Izvana novi Levorg koristi aktualan Subaru dizajnerski izričaj koji je poznat pod imenom ''Dynamic x Solid'', a Levorg je dobio i potpuno novu unutrašnjost gdje se ističu dva velika zaslona – 12,3-inčna digitalna instrument ploča i 11,6-inčni središnji multimedijski zaslon koji je postavljen u okomiti položaj.

Subaru Levorg 05

Istovremeno je predstavljena i izvedba Levorg STI Sport koja donosi paket spojlera na vozilu, veće aluminijske naplatke, sportski ispušni sustav, sportski ovjes i STI oznake. Pogonski motor je isti, a u unutrašnjosti nas očekuju sportska sjedala i volan, kao i mogućnost izbora načina vožnje – Comfort, Normal, Sport, Sport+ i Individual.

Subaru Levorg 03

Novi Subaru Levorg bi na europsko, pa tako i na naše tržište trebao stići do kraja ove godine, a iako cijena nije objavljena, očekujemo kako će kretati od oko 300.000 kuna za početni model.

Ključne riječi:
Levorg Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.