Vidiauto Novosti Najave Predstavljena je nova Toyota Land Cruiser

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.06.2021. 05:01

Predstavljena je potpuno nova generacija luksuznog terenca Toyote Land Cruiser

Predstavljena je nova Toyota Land Cruiser

Toyota je dugo pripremala novu generaciju Land Cruisera, a sada su pred nama prve fotografije i informacije o novom modelu koji će se nuditi s benzinskim i dizel motorima, a najavljena je i GR Sport izvedba.

Čak 14 godina je prošlo između dvije generacije luksuznog i poprilično sposobnog terenca Toyote Land Cruiser, a prema viđenome, nova bi generacija trebala nastaviti uspješan put prethodnika, ali i privući nove kupce.

2022 Toyota Land Cruiser_02

Nova generacija dolazi pod oznakom serija 300, a temeljena je na novoj platformi oznake GA-F, a rezultat toga je u prosjeku 200 kg lakša karoserija, niže težište, veća prostranost i manje zagađenja! Sve su to vrijednosti koje su danas izuzetno važne.

2022 Toyota Land Cruiser_04

Dimenzijama je novi Land Cruiser i dalje impozantan, a dug je 4.985 mm i nudi međuosovinski razmak dug 2.850 mm, a u ponudi će biti izvedbe s 5 i 7 sjedala, ovisno o izvedbi i tržištu. U unutrašnjosti će sada biti još više prostora za putnike na svim sjedalima, a i sam dizajn unutrašnjosti je poboljšan.

2022 Toyota Land Cruiser_05

Uz privlačniji dizajn, Land Cruiser je dobio i svu najnovije aktivne i pasivne sigurnosne sustave, a tu je i nova, djelomično digitalna instrument ploča, dok je na vrhu središnje konzole postavljen potpuno novi multimedijski sustav s novim softverom. A osim mnogo opreme u unutrašnjosti nas očekuju i kvalitetni materijali.

2022 Toyota Land Cruiser_06

Što se tiče pogonskih motora, u ponudi će biti 3,5-litreni V6 twin-turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 305 kW/415 KS i pritom nudi 650 Nm okretnog momenta, a u ponudi ostaje i dizelski motora, a riječ je o 3,3-litrenom V6 twin-turbo dizelašu koji razvija maksimalnu snagu od 227 kW/309 KS, no nudi veći okretni moment o 700 Nm.

2022 Toyota Land Cruiser_03

Oba motora su uparena s novim 10-brzinskim automatskim mjenjačem, a pogon se prenosi na sve kotače. Najavljena je i GR Sport izvedba, ali kako stvari stoje, bit će riječ samo i promijenjenom i sportskim dizajnu detalja, dok se pod haubom ništa neće mijenjati.  Detaljne tehničke karakteristike i cijene će biti poznate na jesen, kada će nova generacija stići u prodaju.

2022 Toyota Land Cruiser_01
Ključne riječi:
4x4 Land Cruiser terenac Toyota V6 twin-turbo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.