Vidiauto Novosti Najave Potvrđeni vozači Cupre Tavascan XE

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.02.2022. 05:10

Pobjednici relija Dakar za volanom Cupre Tavascan XE

Potvrđeni vozači Cupre Tavascan XE

Jutta Kleinschmidt nastavlja se natjecati u momčadi ABT Cupra XE za sezonu 2022. godine, a kao novi član pridružuje joj se Nasser Al-Attiyah, pobjednik relija Dakar u 2022. godini.

Nakon golema uspjeha u svojoj debitantskoj kampanji tijekom 2021. godine, utrka Extreme E – globalna utrka električnih trkaćih vozila koja skreće pozornost na prirodna okruženja kojima prijete klimatske promjene – priprema se za početak svoje druge sezone. Cilj ovog natjecanja jest potaknuti sve nas na osviješteno djelovanje kako bismo zaštitili budućnost planeta, a električnim trkaćim vozilima ističe kako možemo spriječiti daljnje uništavanje i pomoći u borbi protiv klimatskih promjena. Marka Cupra bila je dijelom planiranja utrka Extreme E od samog početka. Ona je bila prva automobilska marka koja je najavila svoje sudjelovanje te je udružila snage s društvom ABT Sportsline kao glavnim partnerom tima. Po završetku debitantske sezone, koja je kulminirala petim mjestom u završnici u ukupnom poretku, momčad ABT Cupra XE sada se usredotočuje na to da drugu sezonu iskoristi na najbolji mogući način.

Two-Dakar-winners-one-common-goal-Jutta-Kleinschmidt-and-Nasser-Al-Attiyah-confirmed-as-the-2022-ABT-CUPRA-XE-driver-line-up-for-Extreme-E_05_HQ

S tim izazovom uhvatit će se u koštac s dvoje vrhunskih vozača za kolom upravljača. Nasser Al-Attiyah, četverostruki pobjednik relija Dakar (u sezonama 2011., 2015., 2019. i 2022., pri čemu se posljednja održala prošli mjesec), pridružuje se momčadi tijekom ove sezone, a njegova će partnerica biti trenutačna vozačica marke Cupra (i sama bivša pobjednica Dakara, i to u sezoni 2001.) Jutta Kleinschmidt. Ovaj novi par vozača bit će ključan za poriv momčadi ABT Cupra XE u pogledu borbe za uspon na mjesta na podijima te pobjede u utrkama tijekom svakog budućeg događaja zabilježenog na kalendaru.

Two-Dakar-winners-one-common-goal-Jutta-Kleinschmidt-and-Nasser-Al-Attiyah-confirmed-as-the-2022-ABT-CUPRA-XE-driver-line-up-for-Extreme-E_06_HQ

Za Cupru elektrifikacija i performanse idu ruku pod ruku, a reinterpretacija modela e-CUPRA ABT XE1 iz 2022. godine u skladu je s duhom serije utrka Extreme E. Ovo je vozilo opremljeno baterijom snage 54 kWh, koja je smještena iza kokpita, čime doprinosi osiguravanju optimalne raspodjele težine unutar vozila, a od 0 do 100 km/h ubrzava za otprilike četiri sekunde. Ključan je čimbenik taj što je Cupra Tavascan XE održiviji i ekološki prihvatljiviji no što je bio do sada, a odlikuje se 3D tiskanim dijelovima kojima se poboljšava prilagodljivost te uvelike olakšava i ubrzava popravak potpuno električnog vozila u punom jeku utrke.

Two-Dakar-winners-one-common-goal-Jutta-Kleinschmidt-and-Nasser-Al-Attiyah-confirmed-as-the-2022-ABT-CUPRA-XE-driver-line-up-for-Extreme-E_07_HQ

Ovo potpuno električno offroad trkaće vozilo upućuje na jezik dizajna koji će se upotrebljavati u budućoj serijskoj proizvodnji modela Cupra Tavascan, drugog potpuno električnog modela marke, koji će se dizajnirati i razvijati u Barceloni, a na europska i međunarodna tržišta stići će tijekom 2024. godine. Serija utrka Extreme E unaprjeđuje istraživanje elektrifikacije Cupre uz istovremeno promicanje elektrifikacije, održivosti, ekološke osviještenosti i ravnopravnosti među spolovima. Prvi krug ove sezone zakazan je za 19. i 20. veljače u Neomu (Saudijska Arabija), stoga nipošto nemojte propustiti nijednu sekundu napete akcije!

Ključne riječi:
ABT Cupra XE Cupra Extreme-E natjecanje Tavascan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.