Vidiauto Novosti Najave Obnovljene su Seat Ibiza i Seat Arona

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.04.2021. 05:00

Osvježenje za Seat Ibizu i Aronu – nema dizela, ali stiže LPG izvedba

Obnovljene su Seat Ibiza i Seat Arona

Seat je predstavio obnovljenu Ibizu i Aronu, a obje sada dolaze s LED svjetlima u serijskoj opremi, tu je i novi multimedijski sustav, a uz benzince će se naći i LPG izvedba.

Ono što je dobro ne treba puno mijenjati, pa su se time vodili i u Seatu prilikom redizajna aktualnih izvedbi Ibize i Arone, pa su izvana promjene u dizajnu male, a prvenstveno se odnose na nova LED prednja svjetla koja dolaze serijski u svim izvedbama.

2021 Seat Arona FR

Seat Arona FR

2021 Seat Arona Xperience

Seat Arona Xperience

Doduše, postoji i iznimka, a riječ je o modelu Arona Xperience koja donosi drugačiji prednji i stražnji branik s naglašenim robusnim izglednom, a novost su i okrugla, prilično visoko postavljena prednja svjetla za maglu.

2021 Seat Arona FR_01

Seat Arona FR

2021 Seat Arona Xperience_01

Arona je od svog predstavljanja 2017. godine prodana u preko 350.000 primjeraka, što svjedoči o tome da su je kupci dobro prihvatili. Arona donosi i novi dizajn aluminijskih naplataka u  veličinama od 17 i 18 inča, te tri nove boje karoserije, pa je sada kupcima na raspolaganju deset boja, a u ponudi su i tri boje krova. Nov je i natpis Arona, koji je sada ispisan novim fontom i postavljen na sredinu poklopca prtljažnika.

2021 Seat Arona Xperience_02

Seat Arona Xperience

Što se tiče unutrašnjosti, i Arona i Ibiza donose mnogo novosti. Tu se prvenstveno misli na novu 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču, a sada sve izvedbe serijski dolaze s novim 8,25-inčnim multimedijskim zaslonom koji je postavljen povišeno u odnosu na sadašnju izvedbu, a u opciji se nudi i veći, 9,2-inčni zaslon.

2021 Seat Ibiza FR_03

Seat Ibiza FR

Tu je i podrška za spajanje s Android Autom i Apple CarPlayom, a sustavom se može upravljati uz glasovne naredbe i prirodan govor, a pokreće se frazom ''Hola Hola''. Uz to, u Seatu naglašavaju kako su korišteni kvalitetniji materijali i mekša plastika, pa bi dojam u unutrašnjosti trebao biti puno bolji.

2021 Seat Ibiza FR

Ibiza je također dobila nova LED prednja svjetla, dok drugih većih promjena na vanjskom dizajnu nema. Tu su još i novi 17 i 18-inčni aluminijski naplatci, a i natpis Ibiza je postavljen na sredinu poklopca prtljažnika i ispisan je novim fontom.

2021 Seat Ibiza FR_02

U ponudi su benzinski motori od 80 do 150 KS za Ibizu, odnosno od 90 KS do 150 KS za Aronu. Novost u ponudi je izvedba s tvornički ugrađenim plinom u kombinaciji s 90 KS snažnim motorom. Oba modela se nude s ručnim mjenjačem ili pak s DSG automatskim mjenjačem s dvije spojke.

2021 Seat Ibiza FR_01

U ponudi su sad i novi sustavi potpore vozaču, a nudi se i poluautonomna vožnja. Oba modela na naše tržište stižu do kraja ljeta, a cijene bi trebale ostati slične aktualnima.

Ključne riječi:
Arona Ibiza LPG plinska instalacija redizajn Seat
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs