Vidiauto Novosti Najave Cupra je osvojila čak tri Zlatna volana

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.11.2021. 04:50

Tri Zlatna volana za Cupru: pobjednici su Born, Leon i Formentor VZ5

Cupra je osvojila čak tri Zlatna volana

Na ovogodišnjoj dodijeli nagrada ''Zlatni volan'' (''Das Goldene Lenkrad''), marka Cupra je osvojila čak tri nagrade, i to u tri važne kategorije.

Cupra Leon osvojio nagradu ''Zlatni volan'' u kategoriji ''Mala i kompaktna vozila'', dok je model Born, prvi potpuno električni model ove marke, pobijedio u kategoriji ''Mala i kompaktna električna vozila''. Dodatni je razlog za slavlje bila činjenica što je najsnažniji Cupra Formentor VZ5, sa snagom od 287 kW (390 KS) dospio na sam vrh u kategoriji ''SUV vozila''.

Golden-Steering-Wheel-2021-CUPRA-celebrates-hattrick_01_HQ

''Prije tri godine skupina entuzijasta imala je san: stvoriti jednu sasvim drukčiju marku. Veliki snovi uvijek započinju šačicom entuzijasta'', rekao je Wayne Griffiths, generalni direktor marke Cupra. ''Cupra Formentor VZ5 ultimativni je izričaj onoga što marka Cupra može postići u svijetu motora na izgaranje. Utrkivanje je dio DNK-a marke, a tim ćemo putem nastaviti kročiti i svojim budućim električnim vozilima: modelima Tavascan u 2024. i Urban Rebel u 2025. godini. Trostruka pobjeda koju smo postigli osvajanjem triju nagrada ‘Zlatni volan’ dokaz je da CUPRA Formentor nije naš jedini as u rukavu te da se sve veći broj kupaca želi pridružiti Cupra Tribeu.''

Golden-Steering-Wheel-2021-CUPRA-celebrates-hattrick_04_HQ

Nagradu ''Zlatni volan'' (''Das Goldene Lenkrad'') uspostavilo je društvo Axel Springer, najveća europska izdavačka kuća, u 1976. godini. Ona se već dugo vremena smatra najvažnijom nagradom u automobilskoj industriji u Njemačkoj, a zbog svoje kombinacije ocjena čitatelja i stručnog žirija uživa tako cijenjen status. Urednici provode prvobitan odabir vozila prije no što čitatelji časopisa ''Auto Bild'' i novina ''Bild am Sonntag'' glasuju za prva tri u različitim kategorijama. Ti se finalisti zatim podvrgavaju brojnim procjenama, a stručni žiri dodjeljuje im ocjene nakon vožnje stazom Lausitzring. Neki od ovogodišnjih članova žirija bili su bivši vozači utrka Hans-Joachim Stuck i Maximilian Götz, televizijska voditeljica Lina van de Mars i televizijski kuhar Steffen Henssler, trenutačne vozačice utrka Isolde Holderied i Sophia Flörsch te brojni drugi stručnjaci.

Golden-Steering-Wheel-2021-CUPRA-celebrates-hattrick_02_HQ

Ove je godine dodijeljeno ukupno 12 nagrada ”Zlatni volan”. Uz zlatne nagrade u osam kategorija vozila ”Malo i kompaktno vozilo”, ”Mala i kompaktna električna vozila”, ”SUV vozila”, ”Električna SUV vozila”, ”Srednji i premium segment”, ”Električni srednji i premium segment”, ”Sportska vozila” i ”Monovolumeni/obiteljska vozila”, jedan ”Zlatni volan” dodijeljen je u kategoriji ”Inovacija godine”. Kategorija ”Najatraktivnije vozilo” predstavljala je nagradu na temelju izbora čitatelja. Dobitnike nagrada za ”Najbolje vozilo do 25.000 eura” i ”Najbolje vozilo do 35.000 eura” proglasili su urednici časopisa Auto Bild.

Ključne riječi:
Born Cupra Formentor VZ5 Leon Zlatni volan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs