Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi Megane E-Tech Electric

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.06.2021. 06:38

Ovako će izgledati potpuno novi Renault Megane E-Tech Electric

Ovo je novi Megane E-Tech Electric

Koncept Megane eVision smo vidjeli već prošle godine, a sada nam je Renault pripremio set teaser fotografija nove generacije Meganea, i to u električnoj izvedbi, a koja na tržište stiže sljedećeg proljeća.

Renault je već konceptom eVision, koji je predstavljen prošle godine, najavio potpuno novu generaciju Meganea, a s novim setom fotografija, otkrio je neke nove detalje. Iako je karoserija još uvijek pod naljepnicama, može se prepoznati osnovni oblik.

2021 - New Renault MEGANE E-TECH Electric pre-production (4)

Tako sprijeda ostaju karakteristična C svjetla, no ovog puta u nešto drugačijoj formi, a klasične prednje maske nema, jer nije ni potrebna modelu kojeg pogoni elektromotor. A pogledom s boka u oči upadaju veliki kotači, ali i pomalo povišena karoserija, te sakrivene ručice za otvaranje vratiju.

2021 - New Renault MEGANE E-TECH Electric pre-production (1)

Dizajn stražnjeg dijela je elegantan i jednostavan, a karakteriziraju ga tanka i spojena svjetla, a u sredini je novi logo proizvođača. Novi Megane E-Tech Electric će biti i prvi model koji će nositi novi znak. Bit će riječ o tipičnom predstavniku kompaktne klase, koji će biti dug oko 4,3 metra i imat će međuosovinski razmak od 2,7 metra, te će biti postavljen na modularnu CMF-EV platformu.

2021 - New Renault MEGANE E-TECH Electric pre-production (6)

Što se tiče pogona, radi se o elektromotoru koji razvija maksimalnu snagu od 160 kW/217 KS i nudi 300 Nm okretnog momenta, a baterija će imati kapacitet od 60 kWh, a autonomijom do 450 km. U budućnosti bi se trebale naći i ostale izvedbe, sa snažnijim motorima, ali i s baterijama koje nude veću autonomiju.

2021 - New Renault MEGANE E-TECH Electric pre-production (3)

Novi Renault Megane E-Tech Electric će se proizvoditi u Francuskoj, u tvornici Douai, a tamo će se proizvoditi i već najavljeni novi i električni Renault 5.

Ključne riječi:
električni automobil EV Megane Megane E-Tech Electric prototip Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.