Vidiauto Novosti Najave Električni koncept Renault Megane eVision

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.10.2020. 05:25

Budućnost 

Koncept Renault Megane eVision najavljuje novu generaciju Meganea

Električni koncept Renault Megane eVision

Iz Renaulta stiže koncept Megane eVision, koji najavljuje sljedeću generaciju kompaktnog Meganea, a hvale se i kako je 95 % koncepta već spremno za serijsku proizvodnju, dok će finalni model biti predstavljen krajem sljedeće godine.

Još uvijek je u tijeku Renaultov on-line događaj pod nazivom eWays, koji je namijenjen elektrificiranim vozilima, a nakon što je predstavljena Dacia Spring, prvi električni model tog proizvođača, na red je stiglo i predstavljanje koncepta Renault Megane eVision kojim se najavljuje nova generacija Meganea.

Renault Megane eVision_04

U Renaultu kažu kako je 95 % vozila već gotovo, a premijera nove generacije se očekuje već krajem sljedeće godine, dok će u prodaju stići početkom 2022. godine i to na potpuno novoj platformi CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicle).

Renault Megane eVision_02

Platforma CMF-EV omogućuje okomitu i vodoravnu instalaciju različitih modularnih baterija. Na ovoj platformi mogu se konstruirati i niske limuzine i viši SUV modeli opremljeni snažnijim baterijama. Platforma je modularna i u duljinu, kako bi se baterija dodatno mogla prilagoditi vrsti automobila i željenom dosegu vozila. Na platformi CMF-EV mogu se konstruirati električni automobili za kraće vožnje gradom, ali i vozila za dulja putovanja bez punjenja. Serijska izvedba Méganea eVision bit će prvi Renaultov model na ovoj platformi koji će se pojaviti na tržištu.

Renault Megane eVision_07

Megane eWays je opremljen i prilično tankom baterijom nove generacije koja zauzima malo prostora, a dolazi s kapacitetom od 60 kWh koji bi trebao biti dostatan za preko 400 km dosega, a bit će opremljen i punjačem izmjenične struje od 130 kW, što će omogućavati brzo punjenje baterije na snažnim punjačima.

Renault Megane eVision_06

Za pogon se brine elektromotor najveće snage 217 KS, koji konceptu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 8 sekundi. Koncept se vozi na 20-inčnim aluminijskim naplatcima zanimljivog dizajna, a na njih su montirane gume dimenzija 245/40 ZR20.

Renault Megane eVision_05

Sam koncept je dug 4,21 m, što je između 15 i 30 cm kraće od današnjih modela ove klase, no Megane eVision nudi više prostora za putnike i prtljagu zato što su elektromotori manjih dimenzija, a nova baterija zauzima manje prostora, a tu je i međuosovinski razmak dug 2,77 m.

Renault Megane eVision_01

Slovo E na kraju riječi Megane grafički je riješeno potpuno drugačije od ostalih slova u riječi. Ta simbolična značajka električnih motora i oznaka E-TECH izvedene su u istoj upečatljivoj zlatnoj boji kao i krov, s paralelnim crnim crtama kao na Renaultovom logotipu iz 1972. koji je dizajnirao Victor Vaserely.

Renault Megane eVision
Ključne riječi:
električni automobil EV koncept Megane Megane eVision Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.