Vidiauto Novosti Najave Je li ovo novi električni Renault 4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.05.2021. 06:45

Je li ovo novi električni Renault 4?

Je li ovo novi električni Renault 4

Procurili su patentni crteži novog automobila, a prema svemu sudeći riječ je o modernoj reinkarnaciji popularne ''četvorke'' ili ''malog diva'', kojeg bi Renault u vidu koncepta mogao predstaviti na jesen.

U siječnju je Renault predstavio koncept moderne izvedbe modela Renault 5, a već je tada najavljeno kako će i nekad popularan Renault 4 dobiti nasljednika, a prema patentnim crtežima koji su ovih dana procurili u javnost, ovako bi mogla izgledati moderna interpretacija ''četvorke''.

Renault 4ever_03

Renault ove godine obilježava 60 godina od predstavljanja prve izvedbe modela R4, koji je bio iznimno uspješan model koji se, uz male preinake, proizvodio sve do 1992. godine, a u tom je razdoblju proizvedeno više od 8 milijuna primjeraka. Novi model bi mogao dobiti lagano povišenu karoseriju, a šuška se i kako bi ovaj model trebao imati pristupačnu cijenu. Naravno, bit će riječ o električnom automobilu, a on će biti tek jedan od 7 potpuno novih električnih vozila koje će Renault u serijskoj izvedbi predstaviti do 2025. godine.

Renault 4Ever_01

Serijska izvedba se očekuje najkasnije 2025. godine, a taj bi model trebao zamijeniti Twingo Electric koji će se do tada prestati proizvoditi. Neslužbeno se govori i o tome da će se i novi 4Ever proizvoditi u Novom Mestu, gdje se proizvodila i originalan R4.

Renault 4ever_04
Ključne riječi:
4Ever električni automobil EV R4 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs