Vidiauto Novosti Najave Je li ovo novi električni Renault 4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.05.2021. 06:45

Je li ovo novi električni Renault 4?

Je li ovo novi električni Renault 4

Procurili su patentni crteži novog automobila, a prema svemu sudeći riječ je o modernoj reinkarnaciji popularne ''četvorke'' ili ''malog diva'', kojeg bi Renault u vidu koncepta mogao predstaviti na jesen.

U siječnju je Renault predstavio koncept moderne izvedbe modela Renault 5, a već je tada najavljeno kako će i nekad popularan Renault 4 dobiti nasljednika, a prema patentnim crtežima koji su ovih dana procurili u javnost, ovako bi mogla izgledati moderna interpretacija ''četvorke''.

Renault 4ever_03

Renault ove godine obilježava 60 godina od predstavljanja prve izvedbe modela R4, koji je bio iznimno uspješan model koji se, uz male preinake, proizvodio sve do 1992. godine, a u tom je razdoblju proizvedeno više od 8 milijuna primjeraka. Novi model bi mogao dobiti lagano povišenu karoseriju, a šuška se i kako bi ovaj model trebao imati pristupačnu cijenu. Naravno, bit će riječ o električnom automobilu, a on će biti tek jedan od 7 potpuno novih električnih vozila koje će Renault u serijskoj izvedbi predstaviti do 2025. godine.

Renault 4Ever_01

Serijska izvedba se očekuje najkasnije 2025. godine, a taj bi model trebao zamijeniti Twingo Electric koji će se do tada prestati proizvoditi. Neslužbeno se govori i o tome da će se i novi 4Ever proizvoditi u Novom Mestu, gdje se proizvodila i originalan R4.

Renault 4ever_04
Ključne riječi:
4Ever električni automobil EV R4 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. rujan 1986.

9-17-1986 Bentley Turbo

Bentley Turbo

Na današnji dan predstavljena je turbo verzija Bentleya nazvana Bentley Turbo R. Automobil je osim povećanja snage, prošao i opširne promjene na ovjesu.

vs