Vidiauto Novosti Najave Je li ovo novi električni Renault 4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.05.2021. 06:45

Je li ovo novi električni Renault 4?

Je li ovo novi električni Renault 4

Procurili su patentni crteži novog automobila, a prema svemu sudeći riječ je o modernoj reinkarnaciji popularne ''četvorke'' ili ''malog diva'', kojeg bi Renault u vidu koncepta mogao predstaviti na jesen.

U siječnju je Renault predstavio koncept moderne izvedbe modela Renault 5, a već je tada najavljeno kako će i nekad popularan Renault 4 dobiti nasljednika, a prema patentnim crtežima koji su ovih dana procurili u javnost, ovako bi mogla izgledati moderna interpretacija ''četvorke''.

Renault 4ever_03

Renault ove godine obilježava 60 godina od predstavljanja prve izvedbe modela R4, koji je bio iznimno uspješan model koji se, uz male preinake, proizvodio sve do 1992. godine, a u tom je razdoblju proizvedeno više od 8 milijuna primjeraka. Novi model bi mogao dobiti lagano povišenu karoseriju, a šuška se i kako bi ovaj model trebao imati pristupačnu cijenu. Naravno, bit će riječ o električnom automobilu, a on će biti tek jedan od 7 potpuno novih električnih vozila koje će Renault u serijskoj izvedbi predstaviti do 2025. godine.

Renault 4Ever_01

Serijska izvedba se očekuje najkasnije 2025. godine, a taj bi model trebao zamijeniti Twingo Electric koji će se do tada prestati proizvoditi. Neslužbeno se govori i o tome da će se i novi 4Ever proizvoditi u Novom Mestu, gdje se proizvodila i originalan R4.

Renault 4ever_04
Ključne riječi:
4Ever električni automobil EV R4 Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs