Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi Maserati Ghibli Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.07.2020. 05:08

Nova izvedba 

Predstavljen je prvi hibridni Maserati: Ghibli Hybrid

Ovo je novi Maserati Ghibli Hybrid

Maserati je predstavio svoj prvi hibridni automobil, a riječ je o uspješnom modelu Ghibli koji je već prodan u više od 100.000 primjeraka.

I Maserati je predstavio svoj prvi serijski hibridni automobil, Ghibli Hybrid, koji će nastaviti uspješan put ovog modela, koji je prodan u više od 100.00 primjeraka. Ghibli Hybrid je četverovratna limuzina koja se može, bez obzira na baterije, pohvaliti 80 kg manjom težinom od dizelske izvedbe.

Maserati Ghibli Hybrid 04

Maserati Ghibli Hybrid za pogon koristi kombinaciju dvolitrenog turbo benzinca s 48V alternatorom i dodatnim električnim kompresorom naziva e-Booster. Ukupna snaga sklopa je 330 KS i već od 1.500 okretaja nudi okretni moment od 450 Nm, a uparen je s 8-brzinskim ZF automatskim mjenjačem, dok je pogon na stražnje kotače, a straga su smještene i baterije.

Maserati Ghibli Hybrid 03

Sve to je dovoljno kako bi Ghibli Hybrid ubrzao od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi i pojurio maksimalnom brzinom od 255 km/h. Prosječna potrošnja ovog modela je 8,5 – 9,6 litara, dok je CO2 192 do 216 g/km.

Maserati Ghibli Hybrid 01

Unutrašnjost donosi novitete u vidu novog dizajna digitalne instrument ploče, kao i novi dizajn središnjeg multimedijskog zaslona koji je sada i povećan te ima dijagonalu od 10,1 inča. Sjedala su sportska i imaju plave kontrastne detalje, a koji se nastavljaju na one koje možemo vidjeti i izvana – na logotipu, na kočionim kliještima i na bočnim otvorima za zrak.

Maserati Ghibli Hybrid 02

Tu je i nova prednja maska, optimizirani ispušni sustav, a novi je i dizajn 18-inčnih naplataka s gumama 235/50 R18. Ovim modelom Maserati najavljuje elektrifikaciju budućih modela, a već sljedeće godine stižu GranTurismo i GranCabrio.

Maserati Ghibli Hybrid 06
Ključne riječi:
Ghibli hibrid hybrid Maserati
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs