Vidiauto Novosti Najave Ovo je Volkswagen Arteon Shooting Brake

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.06.2020. 06:39

Redizajn 

Redizajnirani Volkswagen Arteon predstavljen i kao Shooting Brake

Ovo je Volkswagen Arteon Shooting Brake

Osim dotjeranog Arteona, Volkswagen je predstavio i dugo najavljivanu Shooting Brake izvedbu, a tu je i Arteon R, kao i plug-in hibridna izvedba.

Dorađeni Volkswagen Arteon osim manjih kozmetičkih promjena donosi i sportsku izvedbu Arteon R, ali i eko izvedbu Arteon plug-in hibrid, a tu je i potpuno nova karoserijska inačica Shooting Brake. Redizajnirani Arteon donosi novu masku, branik i prednja svjetla, a tu su i promjene na stražnjem braniku i svjetlima i novi dizajn aluminijskih naplataka.

Volkswagen Arteon Shooting Brake

Najveća novost je nova karoserijska izvedba Arteon Shooting Brake, a riječ je o sportskoj karavan inačici koja nudi nešto veći i iskoristiviji prtljažnik koji je obujma 565 litara (limuzina ima 563 litre), odnosno 1.632 litre (limuzina ima 1.557 litara) kada se preklope stražnja sjedala.

Volkswagen Arteon Shooting Brake_1

Za pogon se brine dvolitreni turbo benzinac sa 190 KS i dvolitreni TDI koji dolazi u izvedbama sa 150 KS i 200 KS. Novost u ponudi je Arteon plug-in hibrid koji kombinira elektromotor i 1,4-litreni turbo benzinac, a ukupna snaga sustava je 218 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta i ima ugrađenu 13 kWh bateriju koja mu omogućuje doseg od 56 km s jednim punjenjem.

Volkswagen Arteon_02

Najsnažniji Arteon R dolazi s pogonom na sve kotače i novom tehnologijom R-Performance Torque Vectoring, ima sportski ovjes, sportska sjedala i volan, ali i veće naplatke, a pod poklopcem motora se skriva 320 KS snažan turbo benzinac koji je uparen sa 7-brzinskim DSG mjenjačem, a nudi 420 Nm okretnog momenta. Performanse još nisu objavljene, no vjerujemo kako će ova izvedba biti prilično brza.

Volkswagen Arteon_04

I unutrašnjost je dorađena, tako je tu novi volan i redizajnirana središnja konzola. Tu je i nova 10,3-inčna digitalna instrument ploča, kao i novi MIB3 infotainment sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay funkcijama. U serijskoj opremi je i niz sigurnosnih sustava pomoći vozaču, a uz doplatu se nude kožna sjedala i premium Harman/Kardon audio sustav.

Volkswagen Arteon_01
Ključne riječi:
Arteon Arteon R Arteon Shooting Brake Plug-in hibrid Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs