Vidiauto Novosti Najave Suzuki je pripremio redizajn za Swift

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.07.2020. 06:27

Facelift 

Osvježeno lice i pogon za gradski Suzuki Swift

Suzuki je pripremio redizajn za Swift

Suzuki je osvježio Swift za 2020. godinu, vizualne promjene su male, a promjene su i u hibridnom pogonu.

Suzuki je posljednju generaciju Swifta predstavio prije tri godine, a sada je došlo vrijeme i za maleni ''update'' aktualne generacije, a sve kako bi prodaja i dalje bila uspješna. Naime, Suzuki je posljednju generaciju Swifta prodao u više od 745.000 primjeraka od početka prodaje 2017. godine.

2020 Suzuki Swift facelift 07

Krenimo prvo od ''nevidljivih'' promjena, a tiču se hibridnog pogona. Naime, u Suzukiju su doradili 1,2-litreni DualJet benzinac koji sada raspolaže s 83 KS (dosad je imao 90 KS) i uvijek dolazi u izvedbi kao blagi hibrid. Redizajnirani Swift donosi i novu, snažniju bateriju koja sada umjesto 3 Ah ima 10 Ah. Swift se može naručiti sa 6-brzinskim ručnim ili pak s CVT automatskim mjenjačem, a možete ga naručiti i s pogonom na sve kotače (Allgrip), no samo u kombinaciji s ručnim mjenjačem.

2020 Suzuki Swift facelift 02

Osim toga, tu je sada i niz sustava za pomoć vozaču, uključujući i automatska duga svjetla i sustav automatskog kočenja, sustav za prepoznavanje vozila u mrtvom kutu, kao i niz ostalih sustava koji se ugrađuju u moderna vozila.

2020 Suzuki Swift facelift 05

Što se samog promjena dizajna tiče, te promjene su minimalne i samo će ih dobri poznavatelji ovog modela moći odmah primijetiti. Najveća razlika je u prednjoj rešetki hladnjaka koja sada ima i poprečnu kromiranu letvicu.

2020 Suzuki Swift facelift 03

Tu je i novi dizajn 16-inčnih aluminijskih naplataka, a u ponudi će biti i dvije nove metalik boje – žuta i narančasta, a u ponudi i dalje ostaje mogućnost naručivanja Swifta s krovom u drugoj boji.

2020 Suzuki Swift facelift 04

Promjena u unutrašnjosti nema, pa se veće promjene očekuju tek kod većeg facelifta koji bi mogao uslijediti za par godina. Cijene još nisu objavljenje, a znat će se na jesen, kada bi na tržište trebao stići novi model.

Ključne riječi:
blagi hibrid hibrid redizajn Suzuki Swift
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.