Vidiauto Novosti Najave Svjetska premijera za novi Nissan Qashqai

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.02.2021. 11:12

Evo ga: ovo je potpuno novi Nissan Qashqai

Svjetska premijera za novi Nissan Qashqai

Danas je održana svjetska premijera za treću generaciju Nissan Qashqaija, modela koji je ubrzao popularizaciju kompaktnih SUV modela.

Nakon mnogih najava i teasera, pred nama je potpuno novi Nissan Qashqai bez maske. Novi model donosi potpuno novi dizajn vanjskog izgleda, ali i unutrašnjosti, a novi su i pogonski motori. Osim toga, novi Qashqai je u dužinu narastao za 35 mm, dok je međuosovinski razmak povećan za 20 mm. Tu je i povećanje od 25 mm u visinu i 32 mm u širinu, pa će prostora za putnike biti više nego do sada.

All-New Nissan Qashqai - Exterior 30-source

Sprijeda su najuočljivije promjene u izgledu svjetala koja sada dolaze u bumerang obliku, a mogu biti opremljena i naprednim Full LED Matrix svjetlima. Sada je Qashqai po prvi puta dostupan i s 20-inčnim aluminijskim naplatcima dijamantne obrade, a u ponudi će biti i 11 boja karoserije i 5 dvobojnih kombinacija. Straga su promjene decentnije, no sve je napravljeno da izgleda snažnije nego kod prethodnog modela.

All-New Nissan Qashqai - Exterior 19-source

Zahvaljujući širem kutu vjetrobranskog stakla, tanjim prednjim nosačima krova i retrovizorima koji su postavljeni na vrata poboljšava se vidljivost i smanjuju nepregledna područja. Kao što je bilo i najavljeno, treća generacija Qashqaija neće u ponudi imati dizelski motor, a u ponudi će se naći 1,3-litreni benzinac u kombinaciji s blagim hibridnim sklopom, koji će razvijati maksimalnu snagu od 138 KS i bit će kombiniran s ručnim mjenjačem.

All-New Nissan Qashqai CGI - Exterior 13-source

U ponudi će biti i snažnija izvedba sa 156 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem i prednjim pogonom, dok će ova izvedba biti dostupna i s automatskim CVT mjenjačem, a tada ostaje na izbor pogon na prednje ili na sve kotače. Već 2022. godine u ponudu stiže i e-POWER izvedba koja se sastoji od elektromotora sa 140 kW/190 KS, invertera, generatora energije i 1,5-litrenog benzinca sa 157 KS koji je spojen na bateriju i koji služi isključivo za njeno punjenje, dok elektromotor pokreće pogonske kotače.

All-New Nissan Qashqai CGI - Interior 5-source

Moderno dizajnirana unutrašnjost donosi 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču, 10,8-inčni head-up zaslon te novi 9,0-inčni središnji multimedijski zaslon koji dolazi s podrškom za bežično spajanje s Android Autom i Apple CarPlayom. U opciji je i Bose Premium audio sustav s 10 zvučnika i Acoustimass subwooferom.

All-New Nissan Qashqai CGI - Exterior 7-source

Prostora ima više nego u prethodnoj generaciji, a sprijeda i straga se nalaze USB-A i USB-C priključci, dok je sprijeda ugrađen i bežični punjač. U odnosu na prethodnika prtljažnik ima 50 l veći obujam, a sama podnica je snižena za 20 mm, sve kako bi pristup prtljažniku bio što lakši. Novi Nissan Qashqai na tržište stiže uskoro, a cijene će biti objavljene naknadno.

Ključne riječi:
blagi hibrid e-POWER mild-hybrid Nissan novi motori Qashqai SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.