Vidiauto Novosti Autobiz Novi Nissan logo najavljuje novu eru

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.07.2020. 04:39

Promjene 

Novim logom Nissan najavljuje novu eru marke

Novi Nissan logo najavljuje novu eru

Posljednjih 20 godina Nissanov logotip je bio simbol vozila marke i djelovao je kao znak raspoznavanja i prvi znak dobrodošlice kupcu Nissan vozila.

Nissanov logotip više je od desetljeća odražavao filozofiju osnivača Yoshisukea Aikawe koja glasi: ''Shisei tenjitsu o tsuranuku'' odnosno ''Ako je vaše uvjerenje čvrsto i nepokolebljivo, prodrijet će čak i u Sunce''. Novi Nissanov logotip dijelom ostaje vjeran toj tradiciji, a dijelom odražava značajne promjene koje su se tijekom posljednja dva desetljeća zbile u našem društvu. Prepoznatljivi logotip obnovljen je kako bi označio zaokret marke prema budućnosti i njezinu neprekidnu povezanost s vlastitim bogatim nasljeđem i tradicijom inovacije. Naziv tvrtke ostaje središnjim dijelom logotipa kao prepoznatljivi izraz marke koji istovremeno evocira uspomene na prošla postignuća i najavljuje novu evoluciju.

Novi Nissan logo_01

Tijekom dvije godine dizajnerski tim marljivo je skicirao i razvijao nekoliko verzija logotipa, imajući na umu Aikawine riječi: ''Budite strastveni, budite inovativni, usudite se izazvati.'' Tim je morao ispitati nekoliko varijabli, uključujući i odluku da na budućim električnim modelima logotip bude osvijetljen, donesenu u ranoj fazi razvoja. To je donijelo određene tehničke izazove. Na primjer, bilo je potrebno pažljivo procijeniti debljinu vanjskog ruba logotipa kako bi djelovao upečatljivo kada se osvijetli, kao i osigurati da bude usklađen s vladinim propisima u pogledu osvijetljenih dijelova automobila. Logotip je trebao ostavljati snažan dojam i kada nije osvijetljen, primjerice u tiskanom ili digitalnom izdanju.

Novi Nissan logo_03

Nakon brojnih skica i nekoliko maketa, stvoren je dvodimenzionalni logotip. Budući da je više djelovao kao da je dizajniran, a manje kao da je proizveden, bio je prikladan za uporabu u virtualnom i stvarnom svijetu. Proces je započet u tri dimenzije, a nastavljen je u dvije. Najprije su skicirali logotip čiji je osvijetljeni dio trebao predstavljati marku u dvodimenzionalnoj formi. Novi dizajn omogućio je prijelaz iz krutog industrijskog dizajna u profinjen i topao dizajn s digitalnim potencijalom. Njime se označava evolucija Nissana kao pružatelja naprednih usluga mobilnosti, a ne samo proizvođača tradicionalnih automobila. Nissanova električna vozila sadržavat će ekskluzivni logotip osvijetljen s pomoću 20 LED svjetlosnih elemenata (koji označavaju 20 godina od predstavljanja prethodnog logotipa) u znak Nissanove okrenutosti električnoj budućnosti.

Novi Nissan logo_05

U pojedinim digitalnim zapisima i videozapisima Nissanov će logotip ''oživjeti'' tako što će se pomicati i pulsirati na različitim pozadinama kako bi označio neprestano mijenjanje svijeta oko nas i prilagodljivost koja je potrebna kako bi i dalje bili uzbudljivi, relevantni i zanimljivi. Nedavno predstavljeni prvi električni crossover marke, Nissan Ariya, prvo je Nissanovo vozilo koje će krasiti novi logotip. Ariya je ikonično vozilo koje utjelovljuje tri stupa Nissanove inteligentne mobilnosti: inteligentnu vožnju, inteligentnu snagu i inteligentnu integraciju. Treba istaknuti da Ariya nije samo nositelj logotipa, već i njegovo glavno nadahnuće. Budući Nissanovi modeli također će sadržavati novi logotip kojim se obilježava novo poglavlje marke.

Nissan Ariya EV 03
Ključne riječi:
Ariya budućnost logo Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.