Vidiauto Novosti Autobiz Novi Nissan logo najavljuje novu eru

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.07.2020. 04:39

Promjene 

Novim logom Nissan najavljuje novu eru marke

Novi Nissan logo najavljuje novu eru

Posljednjih 20 godina Nissanov logotip je bio simbol vozila marke i djelovao je kao znak raspoznavanja i prvi znak dobrodošlice kupcu Nissan vozila.

Nissanov logotip više je od desetljeća odražavao filozofiju osnivača Yoshisukea Aikawe koja glasi: ''Shisei tenjitsu o tsuranuku'' odnosno ''Ako je vaše uvjerenje čvrsto i nepokolebljivo, prodrijet će čak i u Sunce''. Novi Nissanov logotip dijelom ostaje vjeran toj tradiciji, a dijelom odražava značajne promjene koje su se tijekom posljednja dva desetljeća zbile u našem društvu. Prepoznatljivi logotip obnovljen je kako bi označio zaokret marke prema budućnosti i njezinu neprekidnu povezanost s vlastitim bogatim nasljeđem i tradicijom inovacije. Naziv tvrtke ostaje središnjim dijelom logotipa kao prepoznatljivi izraz marke koji istovremeno evocira uspomene na prošla postignuća i najavljuje novu evoluciju.

Novi Nissan logo_01

Tijekom dvije godine dizajnerski tim marljivo je skicirao i razvijao nekoliko verzija logotipa, imajući na umu Aikawine riječi: ''Budite strastveni, budite inovativni, usudite se izazvati.'' Tim je morao ispitati nekoliko varijabli, uključujući i odluku da na budućim električnim modelima logotip bude osvijetljen, donesenu u ranoj fazi razvoja. To je donijelo određene tehničke izazove. Na primjer, bilo je potrebno pažljivo procijeniti debljinu vanjskog ruba logotipa kako bi djelovao upečatljivo kada se osvijetli, kao i osigurati da bude usklađen s vladinim propisima u pogledu osvijetljenih dijelova automobila. Logotip je trebao ostavljati snažan dojam i kada nije osvijetljen, primjerice u tiskanom ili digitalnom izdanju.

Novi Nissan logo_03

Nakon brojnih skica i nekoliko maketa, stvoren je dvodimenzionalni logotip. Budući da je više djelovao kao da je dizajniran, a manje kao da je proizveden, bio je prikladan za uporabu u virtualnom i stvarnom svijetu. Proces je započet u tri dimenzije, a nastavljen je u dvije. Najprije su skicirali logotip čiji je osvijetljeni dio trebao predstavljati marku u dvodimenzionalnoj formi. Novi dizajn omogućio je prijelaz iz krutog industrijskog dizajna u profinjen i topao dizajn s digitalnim potencijalom. Njime se označava evolucija Nissana kao pružatelja naprednih usluga mobilnosti, a ne samo proizvođača tradicionalnih automobila. Nissanova električna vozila sadržavat će ekskluzivni logotip osvijetljen s pomoću 20 LED svjetlosnih elemenata (koji označavaju 20 godina od predstavljanja prethodnog logotipa) u znak Nissanove okrenutosti električnoj budućnosti.

Novi Nissan logo_05

U pojedinim digitalnim zapisima i videozapisima Nissanov će logotip ''oživjeti'' tako što će se pomicati i pulsirati na različitim pozadinama kako bi označio neprestano mijenjanje svijeta oko nas i prilagodljivost koja je potrebna kako bi i dalje bili uzbudljivi, relevantni i zanimljivi. Nedavno predstavljeni prvi električni crossover marke, Nissan Ariya, prvo je Nissanovo vozilo koje će krasiti novi logotip. Ariya je ikonično vozilo koje utjelovljuje tri stupa Nissanove inteligentne mobilnosti: inteligentnu vožnju, inteligentnu snagu i inteligentnu integraciju. Treba istaknuti da Ariya nije samo nositelj logotipa, već i njegovo glavno nadahnuće. Budući Nissanovi modeli također će sadržavati novi logotip kojim se obilježava novo poglavlje marke.

Nissan Ariya EV 03
Ključne riječi:
Ariya budućnost logo Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs