Vidiauto Novosti Najave Otvoren Toyota Tsusho Leasing Croatia

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.11.2022. 04:12

Toyota Tsusho Leasing Croatia i službeno počela s radom

Otvoren Toyota Tsusho Leasing Croatia

TTLC će sve svoje usluge nuditi za nova i rabljena vozila, kako za privatne, tako i za poslovne subjekte, a obećano je i iznimno brzo rješavanje papira na jednom mjestu.

Globalna strategija Toyote je transformacija iz proizvođača automobila u pružatelja usluga mobilnosti. Jedan važan dio u realizaciji te strategije je i pružanje vlastitih financijskih usluga, zbog čega je i u Hrvatskoj otvorena tvrtka Toyota Tsusho Leasing Croatia (TTLC) – društvo za financiranje prodaje Toyota i Lexus vozila u Hrvatskoj. „Vizija tvrtke Toyota Tsusho Leasing Croatia je postati vodeće leasing društvo na hrvatskom tržištu, u kontekstu transformacije mobilnosti“, povodom službenog početka rada pojasnila je predsjednica Uprave Toyota Tsusho Leasing Croatia Ruža Ercegović.

Ruza-Ercegovic

Tvrtku TTLC osnovala je kompanija Toyota Tsusho Corporation, čvrsto vjerujući u potencijal hrvatskog tržišta. Zbog toga je na konferenciji bio i predstavnik ove velike korporacije sa sjedištem u Japanu te ujedno član Nadzornog odbora TTLC-a Yoshihiro Mori, koji je poručio: „Svrha TTLC-a je razvijati usluge za mobilnost, u skladu s potrebama kupaca te u sinergiji s tvrtkom Toyota Croatia i mrežom ovlaštenih partnera u Hrvatskoj. Vjerujemo da će TTLC biti najbolje leasing društvo u zemlji po kriteriju zadovoljstva stranaka te da će rad ove tvrtke direktno utjecati na povećanje prodaje, još jaču vjernost kupaca i snagu brendova Toyota i Lexus u ovoj zemlji. Isto tako smatramo da će rad TTLC pridonijeti održivom rastu leasing industrije u Hrvatskoj“, zaključio je Mori.

Yoshihiro-Mori

Registrirano ime novog leasing društva je Toyota Tsusho Leasing Croatia, a tvrtka djeluje pod brendom Toyota Financial Services (TFS). Riječ je o globalnom brendu koji djeluje u pet svjetskih regija i više od 40 zemalja. TTLC proizvode nudi poslovnim i privatnim korisnicima, a podupire prodaju svih novih i rabljenih vozila, uključujući i financiranje baterijskih električnih vozila. Dodatna prednost TTLC-a je koncept „one stop shop“ tj. mogućnost da na jednom mjestu, u svakom Toyota salonu, uz pitanja o specifikacijama pojedinog modela dobijete i odgovore na sva pitanja vezana uz financiranje te leasing ponudu. TTLC ne naplaćuje interkalarnu kamatu svojim klijentima, čime klijent ostvaruje značajnu uštedu na samom početku leasing ugovora, a dodatna prednost je i ta da se leasing obrok plaća tek po isteku punog mjeseca korištenja (a ne unaprijed kako je to uobičajeno kod ostalih leasing društava u Hrvatskoj).

TTLC_02

Osim klasičnog financijskog leasinga i opcije plaćanja u dvije ili tri rate TTLC nudi i proizvode koji su dio „Trade Cycle management“ (TCM) filozofije. To su opcije kojima se putem leasing ugovora otplaćuje stvarni gubitak tržišne vrijednosti vozila te nakon isteka leasinga ugovora klijent vrlo lako može postojeće vozilo zamijeniti novim, bez dodatnih financijskih napora. Pretpostavka tomu je da je vozilo korišteno u skladu s pretpostavljenom ugovorenom kilometražom, redovno održavano i da mu je opće stanje uredno, odnosno u skladu s normalnim trošenjem. 

Proizvodi iz paketa „Trade Cycle Management“ su:

TOYOTA EASY: financijski leasing s niskom, prihvatljivom mjesečnom ratom i povećanim iznosom posljednje, tzv „balon rate“. Klijent je ekonomski vlasnik vozila i po isteku ugovora samostalno odlučuje što želi učiniti s vozilom – hoće li ga zadržati/otkupiti, prodati Toyotinom trgovcu te uzeti novi model ili reprogramirati postojeći ugovor i nastaviti s otplatom.

OPERATIVNI LEASING: klasični leasing proizvod s fiksnom ratom, posebno atraktivan poslovnim korisnicima, a za koji se može dobiti ponuda u svakom Toyota salonu odmah, pa i za električna vozila poput Toyote bZ4X, sve zahvaljujući kvaliteti i dugotrajnosti Toyotinih motora i baterija.

FULL-SERVICE LEASING: osim što klijent ima fiksnu nepromjenjivu ratu za vozilo, fiksna cijena zajamčena je i za sve ugovorene dodatne, odnosno uključene usluge poput guma te redovnog i proširenog održavanja. Nepromjenjiva je cijena koja se plaća za dijelove i rad cijelo vrijeme trajanja Ugovora o leasingu.

TTLC_01

Ciljevi TTLC-a do 2025. godine su 2 sata unutar kojeg se rješava Zahtjev za financiranjem; 50% udio financiranih vozila u ukupnoj prodaji Toyote i Lexusa u Hrvatskoj; 30% udio „Trade Cycle Management“ proizvoda u portfelju TTLC-a (proizvoda koji kupca potiču da, nakon određenog razdoblja korištenja, vozilo zamijeni za novo); 40% ciljani udio TTLC klijenta koji će nakon završetka financiranja ponovno sklopiti leasing ugovor za novo Toyota ili Lexus vozilo i 50% je ciljani udio svih rabljenih Toyota i Lexus vozila koja TTLC nakon povrata iz leasinga  želi ponovno financirati.

Ključne riječi:
financije leasing Lexus Toyota Toyota Tsusho Leasing Croatia TTLC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.