Vidiauto Novosti Najave Toyota Yaris Cross GR Sport stiže u Europu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.09.2022. 04:33

Toyota Yaris Cross GR Sport uskoro i u Europi

Toyota Yaris Cross GR Sport stiže u Europu

Iako je prvotno bio najavljen samo za Japan, Yaris Cross GR Sport ipak stiže i u Europu, a prednarudžbe su već započele, dok isporuka kreće uskoro.

U srpnju je Toyota najavila model Yaris Cross s GR Sport paketom opreme, i tada je bilo rečeno kako će ovaj model biti dostupan isključivo u Japanu, no sada su se stvari promijenile, pa navedeni model stiže i u europske salone i to već ovu jesen. Naime, prednarudžbe su već započele, a prve isporuke su uskoro.

Toyota Yaris Cross GR Sport_01

Što se tiče pogonskog sustava, Yaris Cross GR Sport pokreće hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 1,5-litrenog benzinca i elektromotora, a ukupna snaga koju sustav daje je 85 kW/116 KS, što znači da Toyota nije napravila promjena. Maksimalna brzina ovog modela je 170 km/h, dok mu ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11,2 sekunde. Doduše, ovjes je dodatno podešen, kako bi osjećaj u vožnji bio bolji.

Toyota Yaris Cross GR Sport_02

Izvana ovaj model donosi 18-inčne aluminijske naplatke s 10 krakova, straga je ugrađen difuzor, a sprijeda je ugrađena nova sportska maska motora s GR Sport oznakama. U ponudi je i nova boja Dynamic Grey, koja je dostupna i u kombinaciji s crnim krovom.

Toyota Yaris Cross GR Sport_03

U unutrašnjosti nas dočekuju sportska sjedala sa šavovima kontrastne boje i GR logotipom u naslonima na glavu, a iste oznake se nalaze i na upravljaču i na tipki za paljenje vozila. Dodatno su tu i srebrni umetci na vratima i komandnoj ploči.

Toyota Yaris Cross GR Sport_04
Ključne riječi:
GR Sport hibrid SUV Toyota Yaris Cross
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.