Vidiauto Novosti Najave Lexus UX dobio novi infotainment sustav

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.05.2022. 04:17

Blago dotjerivanje za Lexus UX donosi potpuno novi infotainment sustav

Lexus UX dobio novi infotainment sustav

Lexus je za novu modelsku godinu dotjerao svoj najmanji SUV UX, a glavna novost je potpuno novi infotainment sustav, a u ponudu stiže i F Sport Design paket opreme.

Stigle su nam i prve fotografije Lexusa UX za novu modelsku godinu, a već pri pogledu na njih ćete reći kako nema promjena. I u pravu ste! Izvana promjena u dizajnu nema, osim u novom paketu opreme F Sport Design, kojeg i vidite na fotografijama.

Lexus UX F Sport Design_01

On donosi oznake opreme na boku vozila, nove 18-inčne aluminijske naplatke, sportske branike i prednju masku motora, plastične okvire blatobrana u boji vozila i crni krov koji uključuje i krovni otvor. Promjena ima i u unutrašnjosti, a tiču se sportskih sjedala i aluminijskih papučica.

Lexus UX F Sport Design_02

No najveća promjena se nalazi upravo u kabini, a riječ je o potpuno novom infotainment sustavu. Naime, Lexus je odustao od upravljanja putem touchpada na konzoli pored mjenjača, već je ugradio klasičan zaslon osjetljiv na dodir. On je sada postavljen bliže vozaču, i to 143 mm, a sve kako bi se njime moglo lakše upravljati.

Lexus UX F Sport Design_04

Standardno dolazi u dijagonali od 8 inča, no u boljim paketima opreme ona se povećava na 12 inča. Serijska je i navigacija, no na manjem zaslonu je isključivo ''u oblaku'', pa ako nemate Internet signala nemate ni navigaciju. Kod većeg zaslona ona je instalirana u vozilo. Zanimljivo je i kako se Android Auto spaja isključivo putem žice, dok Apple CarPlay radi i bežično.

Lexus UX F Sport Design_05

Umjesto touchpada na središnjoj konzoli možete pronaći maleni pretinca, odnosno tipke za grijanje i hlađenje sjedala u bogatijim paketima opreme. Naravno, ovaj model podržava i glasovno upravljanje kojem pristupate izgovorom fraze ''Hey Lexus''.

Lexus UX F Sport Design_03

Lexus kaže kako je ovjes poboljšan te je sada udobniji i tiši, a pogonski motori su ostali isti – benzinac UX 200 sa 171 KS i hibrid UX 250h sa 184 KS. Poboljšan je i paket sigurnosnih sustava Lexus Safety System+, a pogon će i dalje biti na prednje ili opcijski na hibridu - na sve kotače.

Ključne riječi:
hibrid Lexus SUV UX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.