Vidiauto Novosti Najave Lexus UX dobio novi infotainment sustav

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.05.2022. 04:17

Blago dotjerivanje za Lexus UX donosi potpuno novi infotainment sustav

Lexus UX dobio novi infotainment sustav

Lexus je za novu modelsku godinu dotjerao svoj najmanji SUV UX, a glavna novost je potpuno novi infotainment sustav, a u ponudu stiže i F Sport Design paket opreme.

Stigle su nam i prve fotografije Lexusa UX za novu modelsku godinu, a već pri pogledu na njih ćete reći kako nema promjena. I u pravu ste! Izvana promjena u dizajnu nema, osim u novom paketu opreme F Sport Design, kojeg i vidite na fotografijama.

Lexus UX F Sport Design_01

On donosi oznake opreme na boku vozila, nove 18-inčne aluminijske naplatke, sportske branike i prednju masku motora, plastične okvire blatobrana u boji vozila i crni krov koji uključuje i krovni otvor. Promjena ima i u unutrašnjosti, a tiču se sportskih sjedala i aluminijskih papučica.

Lexus UX F Sport Design_02

No najveća promjena se nalazi upravo u kabini, a riječ je o potpuno novom infotainment sustavu. Naime, Lexus je odustao od upravljanja putem touchpada na konzoli pored mjenjača, već je ugradio klasičan zaslon osjetljiv na dodir. On je sada postavljen bliže vozaču, i to 143 mm, a sve kako bi se njime moglo lakše upravljati.

Lexus UX F Sport Design_04

Standardno dolazi u dijagonali od 8 inča, no u boljim paketima opreme ona se povećava na 12 inča. Serijska je i navigacija, no na manjem zaslonu je isključivo ''u oblaku'', pa ako nemate Internet signala nemate ni navigaciju. Kod većeg zaslona ona je instalirana u vozilo. Zanimljivo je i kako se Android Auto spaja isključivo putem žice, dok Apple CarPlay radi i bežično.

Lexus UX F Sport Design_05

Umjesto touchpada na središnjoj konzoli možete pronaći maleni pretinca, odnosno tipke za grijanje i hlađenje sjedala u bogatijim paketima opreme. Naravno, ovaj model podržava i glasovno upravljanje kojem pristupate izgovorom fraze ''Hey Lexus''.

Lexus UX F Sport Design_03

Lexus kaže kako je ovjes poboljšan te je sada udobniji i tiši, a pogonski motori su ostali isti – benzinac UX 200 sa 171 KS i hibrid UX 250h sa 184 KS. Poboljšan je i paket sigurnosnih sustava Lexus Safety System+, a pogon će i dalje biti na prednje ili opcijski na hibridu - na sve kotače.

Ključne riječi:
hibrid Lexus SUV UX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs