Vidiauto Novosti Najave Nova Toyota RAV4 uskoro na tržištu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.01.2019. 06:24

Hibridni SUV 

Nova Toyota RAV4 s benzinskim i hibridnim pogonom

Nova Toyota RAV4 uskoro na tržištu

Već na proljeće će se na tržištu naći nova generacija Toyote RAV4, ovog puta u ponudi samo s benzinskim i hibridnim pogonom.

Poznato je već kako Toyota izbacuje, odnosno već je izbacila, dizelske motore iz ponude na europskom tržištu, a umjesto njih ponudu čine hibridi. Tako će i nova Toyota RAV4 u ponudi imati dvolitreni benzinac koji se može kombinirati s ručnim i automatskim mjenjačem, no većinu prodaje bi trebao imati novi hibridni 2,5-litreni motor. Novi motor je snažniji i štedljiviji, pa ne sumnjamo u njegov uspjeh.

Toyota RAV4 straga 2

Tako novi hibridni 2,5-litreni benzinac  nudi snagu od 218 KS za modele s prednjim pogonom, odnosno 222 KS za modele s pogonom na sve kotače – AWD-i. Tvornički podaci govore o prosječnoj potrošnji od 4,4 litre na 100 km, dok je CO2 vrijednost svega 100 g/km.

Toyota RAV4 sa strane

Što se performansi tiče, za ubrzanje od 0 do 100 km/h novoj Toyoti RAV4 potrebno je 8,1 sekunda, no podatak o maksimalnoj brzini još nije objavljen. Uz navedene karakteristike treba napomenuti i kako bi nova generacija trebala biti puno preciznija i udobnija u vožnji.

Toyota RAV4 prtljažnik

Osim toga, zahvaljujući većim dimenzijama i boljom iskoristivošću prostora, novi RAV4 donosi više mjesta za putnike, ali i puno veći prtljažnik – sada je njegov kapacitet čak 580 litara!

Toyota RAV4 interijer

A i serijska oprema je bogata, a uključuje 17-inčne aluminijske naplatke, Toyota Safety Sense sustave, LED prednja svjetla, tipku za paljenje te 7-inčni multimedijalni zaslon u središnjoj konzoli i 4,2-inčni TFT ekran na instrumentalnoj ploči.

Toyota RAV4 sprijeda

Nažalost cijene još nisu objavljene, no očekuje se kako se neće puno mijenjati od dosadašnjeg modela, pa možemo očekivati cijenu od oko 260.000 kuna za osnovni hibridni model, dok će dvolitreni benzinac biti nešto malo jeftiniji.

Toyota RAV4 straga
Ključne riječi:
hibrid RAV4 Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. studeni 1968.

11-27-1968 Zlatna ploča za «vozačku glazbu»

Zlatna ploča za «vozačku glazbu»

Prvi album grupe Steppenwolf s legendarnom pjesmom «Born to be wild» prodan je u 500.000 primjeraka. Pjesma je postala najveći hit grupe te je do danas najomiljenija «vozačka pjesma» na svijetu.

vs