Vidiauto Novosti Najave Konačno je predstavljena Toyota Supra

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.01.2019. 06:13

Peta generacija 

Konačno smo je dočekali: Ovo je potpuno nova Toyota Supra

Konačno je predstavljena Toyota Supra

Nakon gotovo 17 godina čekanja, Toyota je konačno pripremila novu generaciju Supre, a uskoro ćemo znati i je li dobra kao što i izgleda.

Na ljeto davne 2002. godine s proizvodne trake je sišao posljednji primjerak Toyote Supre. Bilo je to doba kad je Toyota gasila sve svoje sportske modele, a trebalo je čekati gotovo 17 godina kako bi bila predstavljena peta generacija Supre.

Toyota Supra sprijeda

Doduše u Europi su najpoznatije posljednje dvije generacije, a jedno vrijeme su se često mogle vidjeti i na našim cestama. No vratimo se mi na Salon automobila u Detroit, kako bi pobliže vidjeli novu Toyotu Supru.

Toyota Supra straga

Nova Supra je razvijena u suradnji s BMW-om, a donosi i idealan raspored težine 50:50, a pogon je na stražnje kotače. Ispod dugog poklopca motora smjestio se trolitreni benzinac sa 6 cilindara koji nudi snagu od 340 KS.

Toyota Supra sa strane

Motor je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h Supri treba 4,3 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Potrošnja se ne spominje, no kupci ovakvih automobila ionako ne mare kolika je ona.

Toyota Supra interijer

Naravno, riječ je o dvosjedu, a unutrašnjost je uređena jednostavno i pregledno, ali sa sportskih štihom. Ugrađeni su i svi sigurnosni sustavi pomoći vozaču, a Supra će biti dostupna u 8 boja. Za sada su poznate samo cijene za američko tržište, gdje za početni model Toyota Supra Base 3.0 treba izdvojiti 49.990 USD (oko 325.000 kn). U Europu, pa tako i na naše tržište, bi trebala stići prije ljeta.

Ključne riječi:
Supra Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.