Vidiauto Novosti Autobiz Valeo vjeruje u uspjeh hibridnih vozila

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.12.2018. 06:06

Hibridi 

Hoće li hibridi zauzeti 25 % tržišta? Valeo misli da hoće!

Valeo vjeruje u uspjeh hibridnih vozila

Valeo, Francuski proizvođač autodijelova, vjeruje kako je bliža budućnost namijenjena hibridnim vozilima, a do 2025. godine očekuje kako će imati čak 25 % tržišta.

Francuski proizvođač auto dijelova očekuje kako će do sredine sljedećeg desetljeća tržište novih hibridnih vozila imati čak 25 % ukupne prodaje! Za usporedbu, u prvoj polovici ove godine tržište hibridnih automobila iznosi svega 3,7 %. Doduše, to je rast od 34,3 % u odnosu na prošlu godinu, no brojke su i dalje male.

Toyota Prius 2019 straga

Valeo proizvodi mnoge dijelove za automobile, ali i električne uređaje koji omogućuju automobilima s unutarnjim sagorijevanjem u hibridnim vozilima smanjiti emisiju štetnih ispušnih plinova. Iako čelnici smatraju kako će još dugi niz godina na tržištu dominirati prodaja automobila s benzinskim i dizel motorima i hibridima, dok će prelazak na potpuno električna vozila biti spor i dugotrajan proces.

Peugeot 508 Hybrid 508 SW Hybrid 3008 Hybrid

Također očekuju kako će do sredine sljedećeg desetljeća ukupan broj hibridnih automobila biti veći od 27 milijuna primjeraka, što je također velika brojka i nije ju tako lako dostići.

Toyota Prius Plug-In Hibrid Executive naprijed

Istovremeno, sve više proizvođača nudi i po nekoliko hibridnih modela, pa možda ni ne čude činjenice kako bi prodaja hibridnih modela mogla porasti. Treba uzeti u obzir i činjenicu da kod veće proizvodnje i cijena nekih komponenti pada, pa je moguće kako nas u budućnosti čekaju i niže cijene hibridnih modela.

Ključne riječi:
budućnost hibrid tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.