Vidiauto Novosti Autobiz Njemački vozači vjerni klasičnim motorima

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.12.2018. 06:06

Istraživanje 

Više od 80% Njemačkih vozača ostaje vjerno klasičnim pogonskim motorima

Njemački vozači vjerni klasičnim motorima

Provedeno je istraživanje vozača o izboru pogonskih motora u četiri zemlje – Njemačkoj, Kini, Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.

Više od 80% vozača u Njemačkoj bi pri kupnji novog automobila ostalo vjerno klasičnom pogonskom motoru, odnosno klasičnim benzinskim i dizel motorima. Sličan postotak vozača misli i u Kini.

mazda_motor

Još je gora situacija u SAD-u gdje bi motorima s unutarnjim sagorijevanjem ostalo vjerno preko 90%  potencijalnih kupaca! S druge strane, u Japanu bi 25% kupaca moglo prijeći na potpuno električna vozila.

Renault Zoe Intens R90 FP 4

Svemu ovome kumuje strah oko dosega. Većina ispitanika je izjavila kako radi malog dosega s jednim punjenjem baterije ne razmišlja o kupnji električnih vozila. Slijedi vrijeme punjenja i cijena. Iako se vrijeme punjenja sve više smanjuje, i dalje je jedan od najvećih problema električnih vozila. Ista stvar je i s cijenom, koja je još uvijek prilično visoka u odnosu na klasična vozila.

mazda_motor

Istovremeno je provedeno i istraživanje o autonomnim vozilima. Tu prednjači Kina, gdje su vozači spremni za autonomnu vožnju, dok su se Japanci, Nijemci i Amerikanci pokazali kao skeptičnima. No s druge strane, dvije trećine ispitanika slaže se s mogućnošću automatske vožnje ali samo u prometnim gužvama.

Volvo 360c Concept interijer

Samo trećina Nijemaca je pak spremno na vožnju u samovozećem taxi vozilu. Bilo bi zanimljivo vidjeti što o svemu ovome misle domaći vozači, no ne sumnjamo kako bi rezultati bili vrlo slični.

Ključne riječi:
autonomna vožnja električni automobil hibrid istraživanje
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.