Vidiauto Novosti Najave Nova Mercedes-Benz C-klasa, C-klasa Coupe

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.08.2015. 15:16

Stiže i kupe izvedba 

Nova Mercedes-Benz C-klasa, C-klasa Coupe

Nova Mercedes-Benz C-klasa, C-klasa Coupe

Mercedes je predstavio kupe verziju C-klase s dinamički podešenim podvozjem, opcijskim zračnim ovjesom, lagane mase. U prodaju stiže u prosincu ove godine.

Mercedes-Benz C-klasa Coupe bit će najsportskija verzija C-klase, a model s troja vrata bez okvira s izdvojenim vanjskim zrcalima imat će sportski upečatljiv prednji dio koji sadrži dijamantnu masku hladnjaka i dug poklopac motora. Novi Coupé je 60 milimetara duži od svog prethodnika između požarnog zida i prednje osovine.

Mercedes-Benz C-klasa Coupe (1)

Na C-klasi Coupe poseban je naglasak na kosoj liniji tipičnoj za coupé. Za razliku od C-klase limuzine, ova se linija proteže iza luka kotača. Kako bi se naglasile sportske ambicije, ovjes Coupea je 15 milimetara niži nego kod limuzine, što je posebice izraženo u kombinaciji sa serijskim 17-inčnim kotačima.
Uz 80 milimetara duži međuosovinski razmak, nova C-klasa Coupé je 95 milimetara duža i 40 milimetara šira od prethodnika.

Mercedes-Benz C-klasa Coupe (2)

Motori su četiri-cilindarski benzinski i dizelski s ECO start/stop funkcijom te osiguravaju sportske performanse i užitak u vožnji. Svi zadovoljavaju Euro 6 standarde ispušnih plinova, a u usporedbi s prethodnikom troše i do 20 posto manje goriva.
U početku prodaje Coupea dostupna će biti četiri benzinska i dva dizelska motora. Ponuda benzinaca kreće od 1.6-litarskog četiri cilindarskog motora u C 180 koji razvija 115 kW/156 KS, dvolitarskog C 200 (135 kW/184 KS), C 250 (155 kW/211 KS) modela i C 300, isto tako zapreminom od dvije litre ali snagom od 180 kW/245 KS.
Oba dizelska modela opremljena su poboljšanim inačicama četverocilindraša i razvijaju 125 kW (170 KS) ili 150 kW (204 KS) i opremljeni su ekološki prihvatljivom SCR tehnologijom (selektivna katalitička redukcija) dorade ispušnih plinova.

Mercedes-Benz C-klasa Coupe (3)
Ključne riječi:
C-klasa coupe Mercedes prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.