Vidiauto Automobili Predstavljamo Facelift Mercedes A-klase i nova oznaka za dizelske motore

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.07.2015. 12:29

Promjene na najmanjem Merđi 

Facelift Mercedes A-klase i nova oznaka za dizelske motore

Facelift Mercedes A-klase i nova oznaka za dizelske motore

Mercedes-Benz je pomladio svoju A-klasu, a uz vizualne promjene stižu i novi motori dok se dosadašnja oznaka za dizelske motore CDI mijenja u slovo „d“.

Mercedes A-klasa od rujna 2015. stiže u prodaju, a za dva dana (od 3. srpnja 2015.) kreću narudžbe. Povećan je i raspon motora - A 160 sa 75 kW (102 KS) postaje novi ulazni model dok A 180 d BlueEfficiency emitira 89 g CO2 po prijeđenom kilometru (snaga motora je 80 kW odnosno 109 KS). A220 d od sada ima 5 kW (7 KS) više nego prije i razvija 130 kW (177 KS), dok sportski modeli 250 Sport i 250 Sport 4MATIC sada razvijaju 160 kW (218 KS) umjesto dosadašnjih 155 kW (211 KS). U kombinaciji sa 7G-DCT mjenjačem s dvostrukom spojkom, A-klasa ima i "Launch Assist" za još brže ubrzanje iz mirovanja.

Mercedes A-klasa bok

Poslastica za ljubitelje brzina svakako je Mercedes-AMG A45 4matic snage 381 KS (280 kW) uz najveći okretni moment od 475 Nm čime najmanji Mercedese-AMG postaje najsnažniji kompaktni sportski automobil na svijetu.

Mercedes A-klasa Motorsport Edition

Mercedes A-klasa Motorsport Edition

Mercedes A-klasa Motorsport Edition interijer

Interijer Mercedesa A-klasa Motorsport Edition

Stiže i Motorsport Edition, model namijenjen ljubiteljima utrka - automobil dramatično izgleda u stilu Mercedes AMG Petronas Formula 1 tima. Dijelovi prednjeg i stražnjeg odbojnika su obojeni u benzin zelenu boju, a ista boja krasi i obod AMG naplataka. Stražnji AMG spojler je ukrašen benzin zelenim detaljima, kao i vanjska zrcala (samo u kombinaciji s A 250 Sport i A 250 Sport 4MATIC). Detalji u unutrašnjosti su benzin zeleni obrubi otvora za provjetravanje i kontrastni šavovi sjedala. "Motorsport edition" dostupan je za sve varijante motora od 200/200 d naviše (osim A 45).

Mercedes A-klasa straga

Vlasnici nove A-klase moći će samo jednim dodirom na tipku Dynamic Select birati između vožnje u udobnom, učinkovitom ili sportskom načinu.

Promjene na novoj A-klasi su zahvatile vanjski dizajn te podsjećaju na Coupe - prednji branik ima novi oblik te se naslanja na konceptnu A-klasu iz 2011. godine, nova prednja LED svjetla dolaze kao dodatna oprema (serijski na 145), vidimo i dijamantnu rešetku, a straga su novo dizajnirana svjetla i ispušne cijevi integrirane u odbojnik.

Mercedes A-klasa interijer

U interijeru Mercedes A klasa donosi ploču s instrumentima cijevnog dizajna s galvaniziranim prekidačima, 8-inčni ekran, nove boje i Sahara bež/crnu kožu te nove obloge na ploči s instrumentima kao i novi dizajn sjedala s crvenim ili zelenim detaljima u Style paketu.

Mercedes s redizajnom A-klase uvodi novu nomenklaturu za dizelske motore - malo slovo "d" zamjenjuje dosadašnji "CDI" - na primjer, 200 CDI sada se zove 200 d, dok benzinci nemaju dometak u nazivu.

Ključne riječi:
2015 A-klasa facelift Mercedes redizajn
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.