Vidiauto Novosti Najave Nova Mercedes C klasa poput male S klase

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.11.2013. 14:09

Detroit Auto Show 2014 

Nova Mercedes C klasa poput male S klase

Nova Mercedes C klasa poput male S klase

Na Detroit Auto Show 2014 Mercedes će predstaviti novu C klasu. Izgleda da će to biti mala S klasa.

Detroit Auto Show 2014 održava se od 13. do 26. siječnja 2014. godine i predstavlja prvi sajam u godini kada se najavljuju noviteti. Već su se pojavile prve fotografije nove Mercedes C klase, a sličnost sa S klasom je velika. Prednjim krajem dominirat će dvije različite rešetkaste maske hladnjaka. Serijski dizajn i oprema Elegance donosi klasičnu rešetkastu masku s Mercedes zvjezdicom na poklopcu motora, dok Avantgarde verzija ima veliku Mercedesovu zvijezdu na maski.

Što donosi nova Medcedes C klasa? U unutrašnjosti dolazi veliki ekran osjetljiv na dodir dijagonale 8,4 inča, a njime se upravlja putem touchpada smještenog pored naslona za ruku. S pametnim telefonom je također moguća kontrola sustava kao i putem glasovnih naredbi. Operativni sustav trebao bi omogućiti brzi rad, a korištenjem touchpada smanjen je i broj prekidača u unutrašnjosti. Očekivano, izrada i završna oprema su na visokom nivou. Prva poveznica s novom S klasom primjetna je na prekidačima za stakla i svjetla koji su preuzeti sa S klase.

Mercedes C klasa 2014 donosi još jedan novitet, a to je head-up ekran tako da se na vjetrobransko staklo projiciraju informacije kao što su trenutna brzina, ograničenje brzine na cesti, navigacijske upute i upozorenja. Prikaz informacija izgleda kao da lebdi oko dva metra ispred vozača, na poklopcu motora. Nova je Mercedes C-Klasse i nešto manje mase u odnosu na prethodnika - smanjenje je oko 100 kilograma, a najavljuje se i smanjena potrošnja goriva i do 20 posto.

Što se tiče sigurnosti, Mercedes za novu C klasu koristi izraz „Best Real Life Safety“, a odnosi se na visoku čvrstoću putničkog dijela karoserije te na upravljanje zonama gužvanja prilikom sudara. Nadalje, u srednjoj klasi Mercedes donosi inovativna rješenja kao što su automatsko prepoznavanje dječje sjedalice. Ako se nalazi na mjestu suvozača, automatski se isključuje zračni jastuk. Najavljuju i niz rješenja kojima će se spriječiti nesreće prije nego se dogode, a rješenja su djelomično preuzeta iz S klase - stereo višenamjenska kamera snima u krugu od 360 stupnjeva.

Za podvozje je korišten aluminij (39 posto više nego kod prethodnika) kako bi se postigla veća udobnost, smanjila buka i vibracije. Na izbor će se nuditi zračni ovjes na prednjem i stražnjem dijelu, što je jedinstveno za Mercedesovu klasu. Sustav koristi elektronski kontroliranu prilagodbu tvrdoće ovjesa i značajki u vožnji.
Mercedes će u C-klasu ugrađivati učinkovite benzinske i dizelske motore, uključujući četverocilindrični motor razvijen u suradnji s Nissanom. Osnovni motor bit će 1,6-litreni snage 128 KS, zatim tu je i 2,0-litreni u rasponu od 182 KS do 249 KS. Nadalje, tu su još i 2,2-litarski dizel te 3,0-litreni 6-cilindrični s čak 329 KS.

Cijena za novi Mercedes C-klasa trebala bi biti u rangu od 31.400 do 45.000 eura. Uskoro ćemo imati više detalja, kako će se približavati Detroit Auto Show 2014.

Ključne riječi:
2014 C C klasa Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.