Vidiauto Novosti Najave Sljedeće godine stiže nova Mercedes E-Klasa

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 14.07.2015. 10:25

Detroit 2016 

Sljedeće godine stiže nova Mercedes E-Klasa

Sljedeće godine stiže nova Mercedes E-Klasa

U Detroitu bi trebala biti predstavljena nova Mercedes E-Klasa - veća, udobnija i uravnoteženija.

Detroit 2016 održava se od 11. do 24. siječnja i tada ćemo vidjeti potpuno novu Mercedes E-Klasu pete generacije pod oznakom W213, Promjene će biti iz temelja, a sljedeća generacija E-Klasse bit će duža od sadašnje, poradit će se i na udobnosti, a povećavanjem udjela aluminija u izradi postići će se manja masa za oko 100 kilograma.

Iako se očekivao novi aktivni ovjes, on ipak neće biti viđen na novoj Mercedes-Benz E klasi nego će svoju premijeru ipak prije imati na novoj generaciji S-klase. Mercedesovi inženjeri poradit će i na sigurnosnim sustavima. U slučaju sudara, nakon napuhavanja zračnih jastuka putnici bi se na sjedalima trebali gurnuti prema unutrašnjosti. Sustav će biti dostupan na prednjim sjedalima te kao opcija za putnike na stražnjim sjedalima.

Mercedes E-Klasa 2016 (2)

Uz integrirane kamere za nadzor prometa bit će uključeni još i radar te laserski senzori. E-klasa će svoje informacije dijeliti i s drugim vozilima, a sustav koji se razvija ima naziv "Car-to-X-Kommunikation". Naime, ukoliko vani pada obilna kiša, postoje zastoji u prometu ili po cesti voze kola hitne pomoći sa sirenama i uključenim treperećim svjetlima, sustav iz automobila će komunikacijskim putem informacije moći poslati u cloud kako bi druga Mercedesova vozila koja će imati integriran ovaj sustav mogla dobiti pravovremenu informaciju. U prvom trenutku sustav će prvo biti instaliran u Mercedese, a u skoroj budućnosti se očekuje da ga prihvate i drugi proizvođači automobila.

Car-to-X-Kommunikation

Car-to-X-Kommunikation

Samostalno parkiranje

Daljinsko parkiranje putem pametnog telefona

Spomenimo i najavu parkiranja automobila putem mobitela, pri čemu će vozač stajati izvan vozila i upravljati parkiranjem u slučaju kada mu je onemogućen ulazak u vozilo zbog drugih vozila koja su zapriječila ulazak ili pak preglednost nije dovoljno dobra. Nadalje, putem pame

Umjesto sadašnjih 24, svjetla na novoj Eklasi imat će 84 pojedinačno kontrolirane LED diode čim se dobilo na boljem osvjetljavanju kolnika. Za sada donosimo samo špijunske fotografije uhvaćene prilikom testnih vožnji nove E-klase.

Sljedeće se godine u gornjoj srednjoj klasi očekuje i dolazak novog BMW-a serije 5, a godinu dana kasnije stiže novi Audi A6. Mercedes E-klasa predstavljena je 1993. godine i do sada su na tržište stigle četiri generacije, a aktualna se prodaje od 2009. godine.

Mercedes E-Klasa 2016 (1)
Mercedes E-Klasa 2016 (4)
Ključne riječi:
Detroit E-class E-klasa E-klasse Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.