Vidiauto Novosti Najave Neobična utrka borbenog aviona i auta

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.05.2021. 06:39

Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ protiv Dassault Rafale Marine

Neobična utrka borbenog aviona i auta

U usporedbi sirove snage našli su se Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ koji raspolaže s 1.500 KS protiv borbenog aviona Dassault Rafale Marine s 5.727 KS!

Bugatti je uvijek bio poseban automobil, a jedan u nizu takvih modela je i Chiron koji je nedavno predstavljen u posebnoj seriji ‘Les Légendes du Ciel’, a koja je napravljena u svega 20 primjeraka. Ta je serija napravljena u čast Ettorea Bugattija i njegovog doprinosa u razvoju aviona i avionskih motora, a na prvu ćete ovaj model moći prepoznati po specifičnoj boji.

12_chiron-sport-ldc-rafale-marine

A upravo jedan takav su u Bugattiju odlučili usporediti s vrlo neobičnim, ali s druge strane i logičnim suparnikom. Riječ je o borbenom avionu Dassault Rafale Marine koji ima ukupnu snagu od čak 5.727 KS, što je puno više od 1.500 KS koliko nudi Chiron.

33_chiron-sport-ldc-rafale-marine

Ovaj borbeni avion je dug 15,5 metara, dok mu je raspon krila 10,86 metara. Prazan je težak 10,3 tone, a maksimalna težina mu je 24,5 tone. Iako mu je maksimalna brzina veća od 1,6 Macha, odnosno oko 1.975 km/h, to mu u ovoj utrci neće mnogo značiti, jer je ipak riječ o utrci ubrzanja.

17_chiron-sport-ldc-rafale-marine

Sama utrka je održana u mornaričkoj bazi u Landvisiau, a koja je smještena na sjeverozapadu Francuske, a riječ je o idealnoj lokaciji za ovakvu vrstu utrke. A kako je sve prošlo, možete vidjeti u priloženom videu:

Ključne riječi:
borbeni avion Bugatti Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ Chiron Dassault Rafale Marine utrka
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs