Vidiauto Novosti Najave Nastavak suradnje: Duster i Boranka

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.11.2022. 04:53

Nastavak prirodne suradnje: Duster i Boranka

Nastavak suradnje: Duster i Boranka

Već petu godinu za redom u akciji Boranka vrši se pošumljavanje požarišta, a ove godine je sudjelovalo više od 1000 volontera, a već peti put za redom u akciji sudjeluje i Dacia Duster.

U petoj sezoni popularne akcije Boranka održano je 6 velikih akcija pošumljavanja požarišta u kojima je sudjelovalo više od 1000 volontera. Veliku pomoć volonterima i organizatorima Boranke u akcijama pošumljavanja i zalijevanja također već petu godinu zaredom pruža marka Dacia, koja svake godine pa tako i ove, akciji Boranka besplatno osigura korištenje po dva Dacia Dustera.

Boranka_02

Boranku su 2018. godine pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite, kreativnom agencijom IMAGO Ogilvy i Splitskim skautskim zborom kao odgovor na katastrofalne šumske požare koji su 2017. poharali pola Dalmacije. Volonteri Boranka, uz stručnu pomoć Hrvatskih šuma, na požarištima su posadili više od 100.000 stabala u sadnicama, sjemenu i žiru. Do sada su održane 33 akcije pošumljavanja požarišta i to u okolici Splita, Solina, Makarske, Zadra i Trogira. Kako šumski požari svake godine progutaju stotine novih hektara šuma, za očekivati je da će se u narednim godinama i akcija Boranka nastaviti, ali i proširiti na neke druge gradove oko kojih su stradale šume i zelenilo.

Boranka_01

Marka Dacia u Boranki je našla prirodnog partnera jer njezine odrednice marke koja je istodobno esencijalna a opet cool, robusna i okrenuta prirodi, ekološka i racionalna u potpunosti odgovaraju svemu što Boranka promovira i radi. Tako su i Dusteri zbog svojih terenskih performansi zahvaljujući višestruko testiranom pogonu na sva 4 kotača od izuzetno velike koristi pri pošumljavanju i zalijevanju na teže pristupačnim terenima kakvi se nalaze na većini požarišta Dalmacije pa ne čudi što ih organizatori Boranke svake godine rado koriste.

Ključne riječi:
Boranka Dacia Duster
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.