Vidiauto Novosti Najave Na proljeće stiže prva hibridna Dacia

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.10.2022. 04:11

Od proljeća Dacia Jogger u ponudi i s hibridnim pogonskim sklopom

Na proljeće stiže prva hibridna Dacia

Na Pariškom salonu automobila Dacia će, među ostalim, predstaviti i svoj prvi hibridni automobil, a riječ je o sedmerosjedu Jogger, koji će biti dostupan za kupnju od proljeća sljedeće godine.

Dacia će na predstojećem Pariškom salonu automobila predstaviti nekoliko noviteta, a zasigurno će veliku pažnju imati Jogger Hybrid 140, odnosno prva hibridna Dacia, koja će kupcima biti dostupna od proljeća sljedeće godine.  Osim toga, to će biti i prva izvedba Joggera koja će biti dostupna s automatskim mjenjačem.

Dacia Jogger 140 Hybrid_01

Jogger će pokretati hibridni pogonski sklop koji je već poznat iz Clia, a oba se modela rade na istoj platformi, pa izbor nije nimalo čudan. Pogonski sustav se sastoji od  1,6-litrenog atmosferskog benzinskog motora koji razvija snagu od 67 kW/91 KS i elektromotora snage 36 kW/49 KS, a ukupna snaga sustava je 103 kW/140 KS. Vozaču se nudi okretni moment od 205 Nm, a sustav je uparen s MultiMode automatskim mjenjačem koji radi na isti način kao i onaj u Formuli 1.

Dacia Jogger

Dacia još nije objavila performanse ovog modela, ali se očekuje maksimalna brzina od oko 180 km/h i ubrzanje do stotke za oko 11 sekundi. No ovdje će ipak biti važnija potrošnja, a očekujemo kako će prosjek biti između 5 i 6 litara. 1,2 kWh baterija ne nudi veliki doseg, no idealna je za gradsku vožnju. Naravno, ono što je mnogima važno je i cijena, koja još nije objavljena, a bilo koja pretpostavka cijene može ići u potpuno krivom smjeru, posebice u današnje vrije. Stoga ćemo se za nju morati strpjeti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.