Vidiauto Novosti Najave Dacia Jogger od sada dostupna i kod nas

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.04.2022. 05:42

Potpuno nova Dacia Jogger s 5 i 7 sjedala, stigla na domaće tržište

Dacia Jogger od sada dostupna i kod nas

Novi Jogger, potpuno novi model iz Dacije, koji je dostupan i s novim benzinskim motorom sa 110 KS, dostupan je u kombinaciji s 5 ili sa 7 sjedala, a cijene mu kreću od 121.900 kuna, odnosno od 128.500 kn za izvedbu sa 7 sjedala.

Dacija je i domaćim kupcima ponudila potpuno novi model Jogger, model koji odlično kombinira čak tri karoserijska oblika - duljinu karavana, prostranost monovolumena i izgled SUV-a, što bi se posebno moglo svidjeti kupcima. Uz to, Dacia nudi i povoljnu cijenu, pa Jogger odlično kombinira omjer uloženo/dobiveno.

Dacia Jogger_01

Jogger ima produženi međuosovinski razmak na popriličnih 2897 mm, a sve kako bi ulazak i u treći red sjedala bio lak, ali i kako bi svi putnici imali dovoljno prostora. Osim velikog međuosovinskog razmaka Jogger se može pohvaliti i udaljenošću karoserije od tla od 200 mm. A sve to je upakirano u karoseriju dugu 4547 mm, široku 1784 mm i visoku 1632 mm.

Dacia Jogger_04

Jogger je dostupan u izvedbi s 5 i sa 7 sjedala, a sa svih 7 sjedala u upotrebi prtljažnik ima obujam od tek 160 litara, no s 5 sjedala u upotrebi,obujam mu raste na 595 litara. A kada se preklope sjedala u drugom redu onda mu je obujam velikih 1819 litara, te ujedno nudi i mogućnost prijevoza predmeta duljine do 1150 mm.

Dacia Jogger_05

Unutrašnjost je preuzeta iz Sandera Stepway, što znači veliki multimedijski zaslon, opcijski automatski klima uređaj, ali donosi i neke jedinstvene stvari kao što su sklopivi stolići i držači čaša u drugom redu, dok putnici u trećem redu dobivaju prozore koji se mogu otvoriti prema van, zasebna sjedala i vanjske naslone za ruke.

Dacia Jogger_07

A novosti ima i ispod poklopca motora, pa će osim već poznatog ECO-G motora najveće snage 100 KS s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom, Jogger pogoniti i novi jednolitreni turbo benzinac s tri cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 110 KS i koji dolazi u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Već sljedeće godine bi trebao doći i hibridni pogonski sklop, pa će Jogger biti i prva Dacija dostupna u hibridnoj inačici.

Dacia Jogger_06

Jogger će biti dostupan s tri paketa opreme - Essential, Comfort i Extreme. Serijska oprema osnovnog modela Essential donosi ESC, ABS, pomoć pri kretanju na uzbrdici, AFU, sustav aktivnog kočenja u nuždi, šest zračnih jastuka, ograničivač brzine, prednja LED svjetla za maglu, automatska prednja svjetla, el. podizače prednjih stakala i daljinsko centralno zaključavanje, Media Control (Informacijski 3,5″ crno-bijeli LCD između mjerača u TFT tehnologiji + Bluetooth veza + DAB radio + USB) i uzdužne krovne nosače crne boje, te ostalu opremu. Klima se na ovoj izvedbi doplaćuje 3.000 kuna.

Dacia Jogger_02

Oprema Comfort pak donosi ručni klima uređaj, Media Display (8-inčni zaslon + zrcaljenje pametnog telefona s pomoću kabela + Bluetooth veza + 2 USB utičnice), prilagodljive krovne nosače, tempomat, stražnje parkirne senzore, automatske brisače i električne vanjske retrovizore, električne podizače stražnjih prozora te zatamnjena stražnja stakla. Najbogatiji paket opreme Extreme povrh nabrojenog donosi i automatski klima-uređaj, Dacia karticu ''Slobodne ruke'', stražnju kameru, preklopive stoliće na poleđini prednjih sjedala i 16-inčne crne aluminijske naplatke Mahalia black.

Dacia Jogger_03

Cijene kreću od 121.900 kuna za Essential izvedbu, 135.400 kuna za Comfort izvedbu odnosno 142.900 kuna za Extreme izvedbu. Doplata za motor snage 110 KS je 2.000 kuna, a za izvedbu sa 7 sjedala treba doplatiti 7.000 kuna. Prve isporuke kreću već ovog mjeseca.

Ključne riječi:
7 sjedala Dacia ECO-G Jogger plinska instalacija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.