Vidiauto Novosti Najave Nasljednici za Toyotu GT86 i Subaru BRZ

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.02.2019. 06:27

Stižu nasljednici 

Toyota GT86 i Subaru BRZ dobivaju novu generaciju kroz dvije godine

Nasljednici za Toyotu GT86 i Subaru BRZ

Puno se šuškalo o tome kako će Toyota GT86 i Subaru BRZ biti ugašeni, sad je i službeno potvrđeno kako će nasljednici stići za dvije godine.

Iako nisu postigli veliki uspjeh, mislilo se kako će Toyota i Subaru ugasiti modele GT86 i BRZ, no sad su iz obje tvrtke stigli demantiji i potvrđeno je kako će 2021. godine biti predstavljena druga generacija tih modela.

Subaru BRZ bijeli

Subaru BRZ

Aktualna generacija oba modela je predstavljena javnosti 2012. godine, i bio je to prvi model s kojim je Toyota najavila svoj povratak proizvodnji sportskih modela. To je i potvrđeno predstavljanjem nove Supre, a Toyota želi nastaviti s predstavljanjem sportskih modela.

Toyota GT86 straga

Toyota GT86

Naravno, nikakvih informacija o novim modelima još uvijek nema, pa se ni ne zna hoće li i nova generacija BRZ-a i GT86 ličiti kao jaje jajetu, ili će se ovog puta malo više poraditi na jedinstvenom dizajnu za svaku marku.

Toyota GT86 interijer

Toyota GT86 interijer

Osim toga, očekuju se i poboljšane vozne karakteristike, ali moguće je kako će biti ponuđen i snažniji turbo motor. Trenutno su oba modela u ponudi s dvolitrenim boxer motorom najveće snage 200 KS, a u novoj generaciji će također imati pogon na stražnje kotače.

Subaru BRZ

Subaru BRZ

Trenutno se Subaru BRZ kod nas može dobiti samo s ručnim 6-brzinskim mjenjačem po cijeni od 309.713 kuna do registracije, dok se Toyota GT86 može dobiti s ručnim mjenjačem po cijeni od 321.700 kuna, a Toyota GT86 s automatskim mjenjačem nešto jeftinija i može biti vaša za 319.400 kuna.

Ključne riječi:
BRZ GT86 Subaru Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs

.::.