Vidiauto Novosti Najave Nasljednici za Toyotu GT86 i Subaru BRZ

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.02.2019. 06:27

Stižu nasljednici 

Toyota GT86 i Subaru BRZ dobivaju novu generaciju kroz dvije godine

Nasljednici za Toyotu GT86 i Subaru BRZ

Puno se šuškalo o tome kako će Toyota GT86 i Subaru BRZ biti ugašeni, sad je i službeno potvrđeno kako će nasljednici stići za dvije godine.

Iako nisu postigli veliki uspjeh, mislilo se kako će Toyota i Subaru ugasiti modele GT86 i BRZ, no sad su iz obje tvrtke stigli demantiji i potvrđeno je kako će 2021. godine biti predstavljena druga generacija tih modela.

Subaru BRZ bijeli

Subaru BRZ

Aktualna generacija oba modela je predstavljena javnosti 2012. godine, i bio je to prvi model s kojim je Toyota najavila svoj povratak proizvodnji sportskih modela. To je i potvrđeno predstavljanjem nove Supre, a Toyota želi nastaviti s predstavljanjem sportskih modela.

Toyota GT86 straga

Toyota GT86

Naravno, nikakvih informacija o novim modelima još uvijek nema, pa se ni ne zna hoće li i nova generacija BRZ-a i GT86 ličiti kao jaje jajetu, ili će se ovog puta malo više poraditi na jedinstvenom dizajnu za svaku marku.

Toyota GT86 interijer

Toyota GT86 interijer

Osim toga, očekuju se i poboljšane vozne karakteristike, ali moguće je kako će biti ponuđen i snažniji turbo motor. Trenutno su oba modela u ponudi s dvolitrenim boxer motorom najveće snage 200 KS, a u novoj generaciji će također imati pogon na stražnje kotače.

Subaru BRZ

Subaru BRZ

Trenutno se Subaru BRZ kod nas može dobiti samo s ručnim 6-brzinskim mjenjačem po cijeni od 309.713 kuna do registracije, dok se Toyota GT86 može dobiti s ručnim mjenjačem po cijeni od 321.700 kuna, a Toyota GT86 s automatskim mjenjačem nešto jeftinija i može biti vaša za 319.400 kuna.

Ključne riječi:
BRZ GT86 Subaru Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs