Vidiauto Novosti Najave Najavljena Toyota Corolla Cross GR Sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.09.2021. 05:22

Toyota Corolla Cross također dobiva vlastitu GR Sport izvedbu

Najavljena Toyota Corolla Cross GR Sport

Još jedan crossover iz Toyote tek treba stići i na europsko tržište, a riječ je o modelu Corolla Cross, a već stižu najave i o GR Sport izvedbi koja je već predstavljena za pojedina azijska tržišta.

Sve uspješnija linija opreme GR Sport dobiva još jednog člana – novi model Corolla Cross, koji tek treba stići i na europsko tržište. Podsjetimo se, Corolla Cross će biti pozicionirana između modela C-HR i RAV4, a najveća razlika u odnosu na C-HR je više prostora i klasičniji dizajn.

Toyota Corolla Cross GR Sport_01

No iako dobiva GR Sport paket opreme, nova Corolla Cross neće biti pravi sportaš. Doduše, Toyota je poradila na ovjesu i upravljanju, no promjena na motoru nema, pa su tu i dalje benzinski i hibridni pogonski sustavi. Koje će svi pogonski sustavi biti dostupni u Europi još nije poznato, no na vijetnamskom tržištu, gdje je ovaj model prvo i promoviran, Corolla Cross GR Sport će biti dostupna s 1,8-litrenim benzincem sa 140 KS i s hibridnim motorom sa 123 KS. Pogon je uvijek na prednje kotače, a mjenjač je automatski CVT.

Toyota Corolla Cross GR Sport_02

No tu su sportski detalji izvana i unutra. Tako se mogu primijetiti dorađeni branici, sportska maska motora i GR oznaka na stražnjem poklopcu. Tu je i nov dizajn aluminijskih naplataka, i tu prestaju promjene na vanjskom dijelu vozila.

Toyota Corolla Cross GR Sport_04

Unutrašnjost je također slična klasičnoj izvedbi, no ističu se sportska sjedala, kontrastni šavovi, tipka za paljenje s oznakom GR, kao i posebna GR animacija prilikom paljenja. Ostatak unutrašnjosti je poznat iz standardne izvedbe, ali i iz ostalih Corolla izvedbi.

Toyota Corolla Cross GR Sport_03
Ključne riječi:
Corolla Cross GR Sport hibrid SUV Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs