Vidiauto Novosti Najave Najavljena Toyota Corolla Cross GR Sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.09.2021. 05:22

Toyota Corolla Cross također dobiva vlastitu GR Sport izvedbu

Najavljena Toyota Corolla Cross GR Sport

Još jedan crossover iz Toyote tek treba stići i na europsko tržište, a riječ je o modelu Corolla Cross, a već stižu najave i o GR Sport izvedbi koja je već predstavljena za pojedina azijska tržišta.

Sve uspješnija linija opreme GR Sport dobiva još jednog člana – novi model Corolla Cross, koji tek treba stići i na europsko tržište. Podsjetimo se, Corolla Cross će biti pozicionirana između modela C-HR i RAV4, a najveća razlika u odnosu na C-HR je više prostora i klasičniji dizajn.

Toyota Corolla Cross GR Sport_01

No iako dobiva GR Sport paket opreme, nova Corolla Cross neće biti pravi sportaš. Doduše, Toyota je poradila na ovjesu i upravljanju, no promjena na motoru nema, pa su tu i dalje benzinski i hibridni pogonski sustavi. Koje će svi pogonski sustavi biti dostupni u Europi još nije poznato, no na vijetnamskom tržištu, gdje je ovaj model prvo i promoviran, Corolla Cross GR Sport će biti dostupna s 1,8-litrenim benzincem sa 140 KS i s hibridnim motorom sa 123 KS. Pogon je uvijek na prednje kotače, a mjenjač je automatski CVT.

Toyota Corolla Cross GR Sport_02

No tu su sportski detalji izvana i unutra. Tako se mogu primijetiti dorađeni branici, sportska maska motora i GR oznaka na stražnjem poklopcu. Tu je i nov dizajn aluminijskih naplataka, i tu prestaju promjene na vanjskom dijelu vozila.

Toyota Corolla Cross GR Sport_04

Unutrašnjost je također slična klasičnoj izvedbi, no ističu se sportska sjedala, kontrastni šavovi, tipka za paljenje s oznakom GR, kao i posebna GR animacija prilikom paljenja. Ostatak unutrašnjosti je poznat iz standardne izvedbe, ali i iz ostalih Corolla izvedbi.

Toyota Corolla Cross GR Sport_03
Ključne riječi:
Corolla Cross GR Sport hibrid SUV Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.