Vidiauto Novosti Najave 800 kilometara sreće Powered By Toyota

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.08.2021. 05:28

''800 km sreće Powered By Toyota'' – sportsko-humanitarni projekt za Judo klub djece s invaliditetom ''Fuji''

800 kilometara sreće Powered By Toyota

U utorak 17. kolovoza 2021. godine počinje sportsko-humanitarni izazov ''800 km sreće powered by Toyota''. Cilj petodnevnog izazova je prikupljanje novčanih sredstava za Judo klub ''Fuji'' u kojem treniraju djeca s mentalnim i tjelesnim teškoćama.

Projekt je pokrenuo sportaš i trener Marko Kos, čija su posebna strast sportovi izdržljivosti.  U izazovu će mu se pridružiti ekipa koju čine Ivan Puškarić, Marko Deša, Branko Jovanovac i Lukša Marotti, a podršku na cesti pružat će im automobil Toyota Highlander. Tijekom pet dana oni će, trčeći i vozeći bicikl, odraditi dionicu od 820 km, a sve s ciljem podrške judo klubu ''Fuji'' u kojem trenira četrdesetak djece i mladih s cerebralnom paralizom, Downovim sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama i poremećajima autističnog spektra.

Sredstva se prikupljaju putem platforme ''Čini pravu stvar'', a svi koji žele donirati Judo klubu ''Fuji'' uplate mogu izvršiti na poveznici https://cinipravustvar.hr/izazov/800-km-srece-powered-by-toyota/31952. Podršku ovom projektu dali su i poznati sportaši akcijom ''5 dana izazova, 5 dresova''. Tako će se na aukciji svakog dana tijekom trajanja ''800 km sreće powered by Toyota'' naći dres s potpisom sportaša poput Milana Badelja, Valenta i Martina Sinkovića, Domagoja Antolića… Aukcije će se održavati na FB stranici kluba https://www.facebook.com/jkosi.fuji

judo-klub-Fuji

Toyota se u ovaj projekt uključila jer nastoji brojnim primjerima promovirati inkluziju osoba s invaliditetima u društvo te im pružiti podršku u mobilnosti. Takve aktivnosti Toyota provodi pod sloganom ''Start your impossible'' (Započni svoje nemoguće) i time su prepoznali poveznicu s judo klubom ''Fuji'' - jer vjeruju da su moguće nevjerojatne stvari ako se krene prvim korakom prema velikom cilju.

''S obzirom na to da roditelji djece koja kod nas treniraju imaju puno troškova vezano uz liječnike, terapije i sl. iznimno nam je bitno da ih aktivnosti u Judo klubu ''Fuji'' još dodatno financijski ne opterete. Nadamo se da će nam sredstva koja prikupljamo u akciji ''800 km sreće powered by Toyota'' osigurati da tijekom 2022. godine sve klupske aktivnosti (treninzi, turniri, izleti, druženja, radionice…) budu besplatne za sve članove kluba'', pojašnjava vlasnica i trenerica Judo kluba ''Fuji'' Marina Drašković, te dodaje: ''Teško mogu riječima opisati koliko klubu i djeci znači što je Marko Kos pokrenuo ovaj izazov. Njegov entuzijazam i dobra volja su neprocjenjivi, jer su potaknuli i brojne druge poznate sportaše da se pridruže. Drago nam je što nas je podržala i Toyota koja je poznata po društveno odgovornoj praksi vezanoj uz mobilnost i uključivost. Osim za prikupljanje novčanih sredstava akcija ''800 km sreće powered by Toyota'' je iznimno važna za podizanje svijesti javnosti. Samo naš klub ima gotovo četrdesetero djece na listi čekanja, koju nažalost ne možemo učlaniti zbog nedostatne infrastrukture. Pokazatelj je to kako je Hrvatskoj potrebno puno više ovakvih klubova. Iako su mnogi govorili da je nemoguće, mi smo uspjeli dokazati da djeca s poteškoćama mogu trenirati jednu borilačku vještinu. Znači da postoji golemi potencijal i nema prepreka ni za koji drugi sport'', zaključuje Drašković.

judo team fuji logo

Judo klub osoba s invaliditetom ''Fuji'' osnovan je u kolovozu 2012. godine. Nalazi se u Velikoj Gorici i prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. U radu kluba sudjeluje oko 40 djece i mladih s cerebralnom paralizom, Downovim sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama, poremećajima autističnog spektra… Aktivnosti kluba uključuju redovne treninge tijekom cijele godine, klupske turnire, polaganja za pojaseve, izlete te sudjelovanje na različitim manifestacijama. Na treninzima djece i mladih s cerebralnom paralizom sudjeluju i njihovi vršnjaci, članovi Judo kluba Pinky Velika Gorica. Takva integracija ključna je za pravovremeni utjecaj na djecu bez teškoća jer suzbija stvaranje potencijalnih predrasuda, razvija njihov senzibilitet i stvara želju za pomaganjem osobama s invaliditetom. Djeci s teškoćama pružena je šansa treniranja sa svojim vršnjacima bez teškoća čime ona slamaju psihičke barijere svojih teškoća, osjećaju se ravnopravnima, grade samopouzdanje i počinju se doživljavati kao sportaši.

ruta-800-km-sreće

 

PLAN RUTE ''800 km sreće powered by Toyota'':

1. dan dionica Zagreb – Knin – Šibenik, 325 km BICIKLIRANJE

2. dan dionica Jadranskom magistralom Šibenik – Zadar, 88 km TRČANJE

3. dan dionica Zadar – Novalja – Senj – Rijeka – Delnice, 250 km BICIKLIRANJE

4. dan dionica Delnice – Duga Resa, 75 km TRČANJE

5. dan dionica Duga Resa – park Dr. Franje Tuđmana Velika Gorica, 75 km BICIKLIRANJE I TRČANJE

Ključne riječi:
Fuji humanitarna akcija Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.