Vidiauto Novosti Najave Motor iz Mustanga

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 11.01.2015. 11:30

Ford Focus RS 2015 

Motor iz Mustanga

Motor iz Mustanga

Tijekom ove godine bit će predstavljen novi Focus RS koji je u završnim fazama ispitivanja na čuvenoj stazi Nurburgring. Dolazit će u varijanti s pet vrata te četiricilindričnim 2.3 litrenim EcoBoost turbo benzincem snage čak 330 konjskih snaga.

Nova prednja maska nalik na Aston Martin modele, te širi bokovi novom Focusu daju mišićaviji i ozbiljniji izgled. Nova RS inačica dobit će još širu karoseriju za povećanu stabilnost u odnosu na prethodnika. Na službenim renderima prikazanima tijekom prošle godine mogao se vidjeti veliki stražnji spojler. Međutim, dodatnim testovima utvrđeno je da se površina spojlera može smanjiti bez utjecaja na stabilnost što je dobro jer ovako automobil izgleda ljepše i kompaktnije. Novi stražnji spojler pri brzinama iznad 200 km/h dodaje 50 kilograma downforcea za bolje prijanjanje.

1be84fd7d54b1ec18568ebdeb5bf3bf3

Na prednjem kraju dodani su veći usisnici zraka kako bi se motor bolje hladio. Na bokovima oznake RS daju do znanja kako s ovim Focusom nema šale. Straga se nalaze dvije ispušne cijevi koje lede krv u žilama. Focus RS će imati pogon na sve kotače, u kombinaciji s multilink neovisnim ovjesom straga te dvostrukim poprečnim ramenima sprijeda tipa RevoKnuckle. Ovaj tip prednjeg ovjesa odvaja amortizere i opruge od osovine omogućavajući nesmetano upravljanje automobilom bez obzira na hod ovjesa. Ispod poklopca motora će se nalaziti 2.3 litreni EcoBoost snage čak 330 konjskih snaga i s oko 410 Nm najvećeg okretnog momenta. Motor je izvorno proizveden za Ford Mustang u kojem razvija 305 konjskih snaga. Performanse će naravno biti vrhunske. Samo 5,5 sekundi od 0 do 100 kilometara na sat te maksimalna brzina od 250 kilometara vrijedni su divljenja. Sjedala  isporučuje Recaro, a uz brutalne performanse novi RS bit će i prilično komforan automobil. Tako bi po prvi puta u ovu jurilicu trebala biti ugrađena stražnja video kamera za lakše parkiranje. U svakom slučaju radit će se o još jednom superautomobilu za kolekcionare koji će izazivati uzdahe i dugo godina nakon što prestane proizvodnja.

ae-ford-focus-rs-pipes
Ključne riječi:
Focus Ford RS
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.