Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Prodaju se brzi i žestoki automobili Paula Walkera

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.12.2014. 10:28

Legendini automobili 

Prodaju se brzi i žestoki automobili Paula Walkera

Prodaju se brzi i žestoki automobili Paula Walkera

Sve ljubitelje automobila zasigurno je prije godinu dana pogodila smrt glumca Paula Walkera. Njegova ostavština, automobili, ponuđena je na prodaju.

Paul Walker, američki glumac koji se proslavio u franšizi filmova Brzi i žestoki, tragično je stradao 30. studenog 2013. godine kao suvozač u Porscheu Carrera GT iz 2005. godine. Iza Paula su ostali zanimljivi automobili, njih 30-ak.

Dio kolekcije Paula Walkera 2

Prema želji Paula Walkera, automobili se ne prodaju pod njegovim imenom jer je on tako želio, kako se okolnosti njegove smrti ne bi koristile za podizanje cijene automobila. Automobilsku ostavštinu čine razni modeli: nekoliko Mustanga, Nissan Skyline R34 GT-R, Rolls-Royce Phantom, nekoliko Porschea, Saleen S7, Ford GT, Toyota Supra, Ferrari 360 Challenge Stradale, Shelby GT500, BMW 850 CSi, BMW M1, BMW M3 E30 and E36, Audi, Volvo P1800...

Dio kolekcije Paula Walkera

Kupnja bilo kojeg Paulovog automobila zasigurno će biti san svakog automobilskog kolekcionara, a imat će veliku vrijednost u budućnosti jer će i jedan dio Paula Walkera tako živjeti.

Nissan Skyline R34 GT-R u tuniranom izdanju, kojeg je Paul Walker vozio u četvrtom nastavku Fast and Furious jedan je od devet korištenih Skyline automobila u filmu, ali ovo je baš pravi Skyline, dok ostalih osam automobila iz filma u stvari i nisu bili Nissani Skyline nego se na šasiji od Volkswagen Bube koristila plastika u obliku Skylinea. Pravi Skyline ispod haube ima 2,6-litreni twin turbo sa šest cilindara u liniji s montiranim prednjim Turbonetics intercoolerom. Koliko konja ima to čudo, pitate se? Oko 550 KS na sva četiri kotača putem šeststupanjskom mjenjača Getrag. Pretpostavlja se da bi se uz softversko podešavanje snaga mogla povećati i na više od 1000 KS. Uz Skyline dolazi cijeli niz opreme: spuštene opruge Nismo, custom roll, Volk racing kotači, kočnice Rotora, odbojnik Nismo uz bočne spojlere. Automobil nema stražnja sjedala, ali ima upravljač Momo Alcantara, pedale Nismo te head-up display. Vrijednost Nissana Skyline u vlasništvu Paula Walkera je između 750.000 i 5.000.000 eura. Wow! Automobil ima samo 6000 km.

Paul Walkers Nissan GT-R (2)
Paul Walkers Nissan GT-R (3)

Polovica od postignutog iznosa bit će uplaćena u dobrotvornu ustanovu koju je Walker pokrenuo - Reach Out WorldWide, a automobil se prodaje u jednoj tuning trgovini u Munchenu.

Dio kolekcije Paula Walkera 3
Ključne riječi:
Brzi i žestoki GT-R Nissan Paul Walker prodaja automobila Skyline
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.