Vidiauto Automobili Predstavljamo Dunlop StreetResponse2 za bolje kočenje i više kilometara

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.05.2014. 09:44

Dunlop 

Dunlop StreetResponse2 za bolje kočenje i više kilometara

Dunlop StreetResponse2 za bolje kočenje i više kilometara

Proizvođač guma Goodyear Dunlop Sava Tires predstavio je gumu Dunlop StreetResponse2.

Guma Dunlop StreetResponse2 namijenjena je manjim automobilima koji koriste naplatke od 13, 14 i 15 inča, a prema testovima guma ima 2 metra kraći zaustavni put na mokroj cesti (pri 80 km/h) odnosno 6% kraće kočenje nego prethodni model, dok se na suhoj površini zaustavni put smanjuje za 4% odnosno 1,5 metara (pri kočenju od 100 km/h do 0 km/h). Iz tvrtke izjavljuju i kako guma donosi do 10% više prijeđenih kilometara.

Guma Dunlop StreetResponse2 (2)

Rezultat je to novog vanjskog oblika sa zaobljenijom kontaktnom površinom, zbog čega guma učinkovitije prodire kroz sloj vode, dok dezen gaznoga sloja s dva široka kanala po obodu gume pomaže apsorbirati vodu s površine ceste. Za čvrsto prianjanje po mokrom vremenu zaslužni su i brojni bočni kanali koji raspršuju vodu iz gaznoga sloja. Smanjena je i opasnost od akvaplaninga.

Pri vožnji po suhom vremenu za dobro ležanje na cesti zaslužno je čvrsto središnje rebro koje gumi pruža bolje prianjanje kod bočnih manevara, a dodatnu prednost pri prianjanju i kočenju na suhoj podlozi osiguravaju i brojne lamele te kanali.

Guma Dunlop StreetResponse2 spada u kategoriju B što se tiče prianjanja na mokroj površini, dok ju otpor kotrljanja svrstava u kategoriju C.

Ključne riječi:
Dunlop guma ljetna guma StreetResponse2 test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.