Vidiauto Automobili Super automobili Guma Sport Maxx Race dolazi na novom Porscheu 911 GT3

Autor: m.s. Objavljeno: 11.06.2013. 16:54

Dunlop 

Guma Sport Maxx Race dolazi na novom Porscheu 911 GT3

Guma Sport Maxx Race dolazi na novom Porscheu 911 GT3

Dva sportska automobila - Porsche 911 GT3 i Renault Clio RS 200 EDC krasit će nove Dunlopove visokoizdržljive gume. Guma Sport Maxx Race stiže na Porsche, a Sport Maxx RT na Renault.

Porsche je za svoj novi model 911 GT3 odobrio gume Sport Maxx Race zbog uravnoteženih voznih prednosti i sportske izdržljivosti na visokoj razini.

Ta sportska guma montirana je na prednje kotače vozila u dimenziji 245/35 ZR20 (91Y), a na stražnje u dimenziji 305/30 ZR20 (103Y) XL. Dunlop je navedene dimenzije i njihovu specifičnu kombinaciju razvio upravo za novi Porsche 911 GT3 i pri tome je blisko surađivao s proizvođačem vozila.

Guma Dunlop Sport Maxx Race na Porscheu GT3 dobro se ponaša jer je njezino prijanjanje na izuzetno visokoj razini. Upravo zbog tih guma uspjeli su poboljšati smanjenje brzine kod kočenja i postigli optimalan prijenos poprečnih sila. Gume također postižu pouzdano reagiranje pri upravljanju i veliku stabilnost smjera. Testove su proveli i na trkaćoj stazi Nürburgring Nordschleife na različitim asfaltnim površinama, u različito oštrim zavojima i kod različitih kompresija.

Gumu Dunlop Sport Maxx Race, za koju je značajna trkaća tehnologija sa 125-godišnjom tradicijom, od komponenti trkaćih guma napravili su Dunlopovi inženjeri s bogatim iskustvom na području motoriziranoga sporta i cestovne vožnje. Postigli su osjetno i mjerljivo bolje prijanjanje u širokom rasponu temperature, a čvrst, izuzetno širok vanjski rameni dio omogućuje veliku stabilnost gume u zavoju.

Predstavljanje vozila Porsche 911 GT3 početkom ove godine podudarilo se s 50. obljetnicom serije 911. Svoju obljetnicu ove godine obilježava i Dunlop, a pritom se vraća 125 godina u prošlost do svojih početaka, kada ga je osnovao John Boyd Dunlop, izumitelj prve gume napunjene zrakom. Njegova tehnologija osnova je svih suvremenih guma.

DUNLOP Sport Maxx RT Clio-RS-200-EDC_2_800

U Renaultu su za svoj novi Clio RS 200 EDC odabrali nedavno lansirane Dunlopove gume Sport Maxx RT. Dunlop će ih isporučivati u raširenoj dimenziji 205/40R18 86Y XL. Guma Sport Maxx RT posebno je namijenjena ljubiteljima odvažne vožnje, a udovoljava potrebama najgorljivijih sportskih vozača koji uživaju u osjećaju da vladaju velikom snagom i sanjaju o tome da na nekoj prestižnoj svjetskoj utrci postignu najbolji startni položaj.

Renault Clio R.S. 200 EDC prvi je put predstavljen 2012. godine na sajmu automobila u Parizu, a utemeljen je i razvijen u Renault Sport Technologies. Ističe se turbo motorom od 1,6-litara (200 KS i 240 Nm okretnog momenta), šeststupanjskim mjenjačem EDC s dvije sklopke i ručicama za mijenjanje brzine kraj volana. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji koja potječe iz motosporta sadrži inovativni program stupnjeva prijenosa, reagiranje zaklopke gasa te podešavanje i upravljanje sustavom ESP – uključujući i "trkaći" način.

Ključne riječi:
911 GT3 Clio RS Porsche Renault Clio R.S. 200 EDC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.