Vidiauto Novosti Najave StreetResponse2 ima kraći put kočenja

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.07.2014. 20:02

Dunlop 

Guma StreetResponse2 ima kraći put kočenja i 10% više kilometara

StreetResponse2 ima kraći put kočenja

Cilj svakog vozača je imati gumu koja i po suhoj i po mokroj površini ima što kraći put kočenja. Isto tako, s gumama želimo prijeći što više kilometara.

Dunlop StreetResponse2 prema usporednim testovima s prethodnicom omogućuje kraći put kočenja, a u odnosu na prethodnicu trebala bi prijeći 10 posto više kilometara. Guma je namijenjena manjim automobilima s naplatcima od 13, 14 i 15 inča.

Nova guma Dunlop StreetResponse2, za razliku od prve, na mokroj površini osigurava 6 posto bolje kočenje, što znači do 2 metra kraći put kočenja pri kočenju od 80 km/h do potpunog zaustavljanja, a na suhoj površini 4 posto bolje kočenje, što znači metar i pol kraći put kočenja pri kočenju od 100 km/h do 0 km/h. Rezultat je postignut s gumama dimenzija 175/65 R14 T na vozilu Ford Fiesta 1.6i.

Bolji rezultati su postignuti korištenjem novog vanjskog oblika sa zaobljenijom kontaktnom površinom tako da guma učinkovitije prodire kroz sloj vode, dok dezen gaznoga sloja s dva široka kanala po obodu gume pomaže apsorbirati vodu s površine ceste. Čvrstom prianjanju po mokrom vremenu doprinose i brojni bočni kanali koji raspršuju vodu iz gaznoga sloja čime se smanjuje opasnost od akvaplaninga.

Guma je na oznaci za prianjanje na mokroj cesti dobila kategoriju B, a za otpor kotrljanja kategoriju C što je svrstava među najbolje ocijenjene gume u njezinoj kategoriji, u usporedbi sa svim gumama trenutačno dostupnim na europskom tržištu.

Ključne riječi:
Dunlop put kočenja StreetResponse2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.