Vidiauto Novosti Najave Mogućnost zapaljena baterija u Hyundaiju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.03.2021. 05:59

Vatreno u Hyundaiju: 82 tisuće električnih automobila se može zapaliti

Mogućnost zapaljena baterija u Hyundaiju

Novi problemi za električna vozila iz Hyundaija – nakon 15 slučajeva zapaljenja automobila, Hyundai mora zamijeniti baterije na 82.000 električnih vozila, a čitav bi se trošak mogao popeti i na 900 milijuna dolara!

Hyundai trese novi skandal, a riječ je o opozivu za 82.000 električnih vozila kojima je potrebno zamijeniti bateriju radi mogućeg izbijanja požara. Naime, u 15 slučaja je najvjerojatnije došlo do kratkog spoja u ćelijama, koje je dalje dovelo do zapaljenja baterija.

Hyundai Kona EV_01

No službenih potvrdi iz Hyundaija još uvijek nema, a vlasnici modela Kona EV i Ioniq još uvijek moraju čekati i vidjeti je li njihov automobil siguran za upotrebu ili ne. A dok se čeka službena potvrda iz tvornice, na papiru se lako može izračunati koliki trošak čeka Hyundai za rješavanje ovog problema.

Hyundai Ioniq EV

Naime, proizvođač baterija LG Energy Solutions tvrdi kako on nije kriv za situaciju i kako su njihove baterije u potpunosti sigurne, te tvrde kako problemi nastaju kod lošeg postavljanja baterije u vozilo. Samim time ne žele sudjelovati u pokrivanju dijela troška zamjena baterija.

Hyundai Kona EV_02

A to znači kako Hyundai čekaju visoki troškovi rješavanja ovog problema. Naime, ako se računa kako jedna baterija košta oko 10.000 USD i treba ih promijeniti na 82.000 vozila, ukupni trošak za proizvođača bi mogao iznositi oko 900 milijuna USD. Naravno, ne treba zaboraviti ni na druge popratne troškove koji se vežu uz zamjenu baterija – od plaće ljudi u servisima do niza dodatnih sitnih rezervnih dijelova koji se moraju upotrijebiti. A ovo bi mogao biti jedan od najskupljih opoziva na svijetu. Sad se samo čeka i službeno očitovanje iz Hyundaija.

Ključne riječi:
EV Hyundai Ioniq Kona EV opoziv
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.