Vidiauto Novosti Najave Početak proizvodnje nove Mazde CX-60

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.04.2022. 04:38

Počela je proizvodnja prve plug-in hibridne Mazde: CX-60 stiže iz Japana

Početak proizvodnje nove Mazde CX-60

Mazda Motor Corporation održala je svečanost kojom je obilježila početak masovne proizvodnje potpuno novog crossover SUV-a Mazde CX-60 u tvornici Hofu br. 2 u prefekturi Yamaguchi.

Tijekom ceremonije u tvornici Hofu, Mazdin direktor, predsjednik i izvršni direktor, Akira Marumoto, i predsjednik Izvršnog odbora sindikata radnika Mazde, Satoru Harada, održali su govore, predstavnici zaposlenika izrazili su svoju predanost, a predstavljeno je i prigodno vozilo. Prisustvovalo je oko 100 ljudi uključenih u proizvodnju, uključujući zaposlenike tvornice Hofu, lokalne dobavljače i dužnosnike prefekture Yamaguchi, kao i mnogi drugi koji su se pridružili online.

mazda_cx-60_production_line_2022_2

Najvažniji model koji je predstavila u više od desetljeća, Mazdin novi model predstavlja sve što je tvrtka ugradila u svoj DNK tijekom posljednjih 100 godina, od dizajna eksterijera i interijera do najfinije japanske izrade, najnovijih inovativnih tehnologija fokusiranih na čovjeka i moderni pogonski sklop.

mazda_cx-60_production_line_2022_6

S potpuno novom Mazdom CX-60 PHEV Mazda na europsko tržište SUV-a uvodi svoju prvu plug-in hibridnu tehnologiju. Njezin pogonski sklop kombinira Skyactiv-G 2.5, četverocilindrični benzinac s izravnim ubrizgavanjem i elektromotor snage 129 kW s potpuno novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i baterijom velikog kapaciteta od 17,8 kWh, napona 355 V.

mazda_cx-60_production_line_2022_4

Ova kombinacija benzinskog i elektromotora daje ukupnu snagu sustava od 241 kW/327 KS i okretni moment od 500 Nm, što ga čini najsnažnijim cestovnim automobilom koji je Mazda ikada proizvela. S druge strane, novi CX-60 PHEV pokazuje izvanredne ekološke sposobnosti. Kombinirana WLTP potrošnja goriva je tek 1,5 l/100 km, a kombinirana WLTP emisija CO2 tek 33 g/km. Serijska proizvodnja europskog CX-60 započela je 15. ožujka, a brod s prvom pošiljkom CX-60 trebao bi isploviti za Europu iz luke Nakanoseki 26. travnja. Prvi primjerci Mazde CX-60 kreću prema tržištima Njemačke i skandinavskih država, dok se prvi primjerci na hrvatskom tržištu očekuju ove jeseni.

Ključne riječi:
CX-60 Mazda PHEV Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 8. veljača 1985.

Umro osnivač Jaguara

Sir William Lyons umro je sa 83. godine na današnji dan 1985. u svom domu Wappenbury Hall, Engleska. Jedan od najvećih uspjeha osnivača globalno poznatog osnivača Jaguara bio je model E-type.

vs