Vidiauto Novosti Najave Lamborghini Urus ST-X koncept za utrke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.11.2018. 06:15

SUV za utrke 

Lamborghini Urus ST-X koncept za utrke

Lamborghini Urus ST-X koncept za utrke

Lamborghini je pripremio konceptnu verziju svojeg prvog SUV-a koja je pripremljena za utrke, a koje će krenuti 2020. godine.

Da se svijet mijenja to je sigurno, a pred vama su i fotografije tih promjena. Naime, Lamborghini je predstavio konceptnu verziju svojeg prvog SUV modela Urus, a koja je spremna za utrke! Da, dobro ste pročitali, SUV koji je spreman za utrke. No to nije sve!

Lamborghini Urus ST-X Concept straga

Riječ je o potpuno novim utrkama, odnosno potpuno novom prvenstvu koje će organizirati Lamborghini, a svaka utrka će kombinirati klasičnu i off-road stazu. Sve bi trebalo započeti već 2020. godine, a utrke će se voziti u Europi i na Bliskom istoku.

Lamborghini Urus ST-X Concept sprijeda

Trkaći Lamborghini Urus ST-X koncept pokreće isti motor kao i „običnu“ verziju, a riječ je o 4,0-litrenom twin-turbo V8 motoru koji raspolaže sa 650 KS i 850 Nm okretnog momenta. Iako se motor nije dirao, osim optimiziranja, ostale komponente jesu, pa je tako trkaći Urus čak 25% lakši od cestovne verzije!

Lamborghini Urus ST-X Concept sa strane

Tu su i zaštitni kavez, FT3 rezervoar goriva, poklopac motora od ugljičnih vlakana s većim otvorima za zrak, 21-inčni aluminijski naplatci s Pirelli gumama i Verde Mantis mat boja. Sve to je djelo Squadra Corse, Lamborghinijevog sportskog odjela.

Lamborghini Urus ST-X Concept na stazi
Ključne riječi:
koncept Lamborghini Urus ST-X
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs