Vidiauto Novosti Najave Novi luksuzni SUV Rolls-Royce Cullinan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.05.2018. 06:15

SUV na visokoj nozi 

Predstavljen je prvi Rolls-Royce SUV imena Cullinan

Novi luksuzni SUV Rolls-Royce Cullinan

I to smo dočekali – Rolls-Royce je predstavio prvi SUV Cullinan, a koji je jedan od najluksuznijih SUV vozila koji trenutno postoje na svijetu.

I Rolls-Royce je pokleknuo – predstavljen je i njihovo prvo SUV vozilo Cullinan, koje je ime dobilo po dijamantu i trenutno je jedan od najluksuznijih SUV vozila koje postoje, a konkurencija mu se svodi na svega nekoliko modela – Bentley Bentaygu i Lamborghini Urus.

Rolls-Royce Cullinan sa strane

Rolls-Royce Cullinan je velik SUV dug čak 5.341 mm, širok 2.164 mm i visok 1.835 mm, dok je međuosovinski razmak rastegnut na čak 3.295 mm, što omogućuje kraljevska mjesta na stražnjim sjedalima. Kao i kod drugih modela, i stražnja vrata na Cullinanu se otvaraju u suprotnom smjeru. A za dodatnu se udobnost brine i podesivi zračni ovjes, a iz tvrtke kažu kako imate osjećaj tijekom vožnje kao da letite na čarobnom tepihu.

Rolls-Royce Cullinan birdview

Ispod duge prednje haube se skriva 6,75-litreni benzinski motor s 12 cilindara koji nudi snagu od 571 KS pri 5.000 okretaja u minuti, dok mu je najveći okretni moment od 850 Nm dostupan na 1.600 okretaja u minuti. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, dok ubrzanje do 100 km/h još nije objavljeno. Zanimljivo je i kako je navedena prosječna potrošnja od 15 l/100 km, dok su CO2 emisije 341 g/km.

Rolls-Royce Cullinan interijer 2

Već i na prvi pogled u unutrašnjost jasno je da ništa nije prepušteno slučaju, te vas osim luksuza očekuju i mnogobrojni gumbići, jer se u Cullinanu gotovo sve podešava strujnim putem. Kao što se i očekuje, Cullinan je opremljen svim najmodernijim sustavima pomoći vozaču, a i serijski je ugrađen pogon na sve kotače.

Rolls-Royce Cullinan sjedala

Cijena za Rolls-Royce Cullinan počinju od 275.000 EUR (oko 2.050.000 kn), i od tuda počinje nadogradnja cijena s dodatnom opremom.

Rolls-Royce Cullinan interijer
Ključne riječi:
Cullinan Rolls-Royce
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 15. rujan 1909.

9-15-1909  Imaginarni patent

Imaginarni patent

Henry Ford izgubio je parnicu protiv George Seldena u kojoj je tvrdio da ovaj nema pravo na patent na motorno vozilo. Dvije godine kasnije to pravo je ukinuto jer se saznalo da Selden nikada nije namjeravao izgraditi automobil koji je prijavio 1895. godine

vs