Vidiauto Novosti Najave Novi luksuzni SUV Rolls-Royce Cullinan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.05.2018. 06:15

SUV na visokoj nozi 

Predstavljen je prvi Rolls-Royce SUV imena Cullinan

Novi luksuzni SUV Rolls-Royce Cullinan

I to smo dočekali – Rolls-Royce je predstavio prvi SUV Cullinan, a koji je jedan od najluksuznijih SUV vozila koji trenutno postoje na svijetu.

I Rolls-Royce je pokleknuo – predstavljen je i njihovo prvo SUV vozilo Cullinan, koje je ime dobilo po dijamantu i trenutno je jedan od najluksuznijih SUV vozila koje postoje, a konkurencija mu se svodi na svega nekoliko modela – Bentley Bentaygu i Lamborghini Urus.

Rolls-Royce Cullinan sa strane

Rolls-Royce Cullinan je velik SUV dug čak 5.341 mm, širok 2.164 mm i visok 1.835 mm, dok je međuosovinski razmak rastegnut na čak 3.295 mm, što omogućuje kraljevska mjesta na stražnjim sjedalima. Kao i kod drugih modela, i stražnja vrata na Cullinanu se otvaraju u suprotnom smjeru. A za dodatnu se udobnost brine i podesivi zračni ovjes, a iz tvrtke kažu kako imate osjećaj tijekom vožnje kao da letite na čarobnom tepihu.

Rolls-Royce Cullinan birdview

Ispod duge prednje haube se skriva 6,75-litreni benzinski motor s 12 cilindara koji nudi snagu od 571 KS pri 5.000 okretaja u minuti, dok mu je najveći okretni moment od 850 Nm dostupan na 1.600 okretaja u minuti. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h, dok ubrzanje do 100 km/h još nije objavljeno. Zanimljivo je i kako je navedena prosječna potrošnja od 15 l/100 km, dok su CO2 emisije 341 g/km.

Rolls-Royce Cullinan interijer 2

Već i na prvi pogled u unutrašnjost jasno je da ništa nije prepušteno slučaju, te vas osim luksuza očekuju i mnogobrojni gumbići, jer se u Cullinanu gotovo sve podešava strujnim putem. Kao što se i očekuje, Cullinan je opremljen svim najmodernijim sustavima pomoći vozaču, a i serijski je ugrađen pogon na sve kotače.

Rolls-Royce Cullinan sjedala

Cijena za Rolls-Royce Cullinan počinju od 275.000 EUR (oko 2.050.000 kn), i od tuda počinje nadogradnja cijena s dodatnom opremom.

Rolls-Royce Cullinan interijer
Ključne riječi:
Cullinan Rolls-Royce
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.