Vidiauto Novosti Najave Zanimljiv Jaguar F-Type Rally Concept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.11.2018. 06:25

Koncept 

Kabriolet za reli: Jaguar F-Type Rally Concept

Zanimljiv Jaguar F-Type Rally Concept

Jaguar je  napravio unikatni automobil za reli natjecanje - F-Type Rally Concept, a najzanimljivija je činjenica kako je riječ o kabrioletu.

Jaguar je objavio informacije i fotografije unikatnog koncepta - Jaguar F-Type Rally Concept. Riječ je o unikatnoj preradi modela F-Type u kabriolet izvedbi, a napravljen je po najnovijim FIA standardima.

Jaguar F-Type Rally Concept sprijeda

Već na prvi pogled jasno je kako se radi o nešto drugačijem roadsteru jer 4 dodatna svjetla koja su montirana na poklopac motora tipična su oprema reli automobila kada se vozi noćna utrka.

Jaguar F-Type Rally Concept sa strane

Naravno, promijenjen je i ovjes, dodatno je zaštićena donja strana vozila, a samo vozilo je i nešto više odaljeno od tla. Tu su i novi kotači, amortizeri ali i zaštitni kavez za vozača i suvozača.

Jaguar F-Type Rally Concept straga

Pod poklopcem motora se nalazi dvolitreni četverocilindrični benzinac koji raspolaže s 300 KS, a koji je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, dok je pogon na stražnje kotače.

Jaguar F-Type Rally Concept interijer

U unutrašnjosti možemo vidjeti nova sjedala koja imaju pojaseve u 6 točaka, ali posebnu ručnu kočnicu i aparat za gašenje požara – standardno za sva reli vozila.

Jaguar F-Type Rally Concept retro

Naravno, Jaguar s ovim modelom ne misli nastupati na reli utrkama, već je u neku ruku odavanje počasti Jaguaru XK 120 s kojim je Ian Appleyard u pedesetim godinama prošlog stoljeća osvojio natjecanja RAC i Tulip.

Ključne riječi:
F-Type Rally Concept Jaguar koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs