Vidiauto Novosti Najave Hibridni pogon za prvi Ferrarijev SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.03.2018. 06:05

Sportski SUV 

Prvi Ferrari SUV imat će hibridni pogon i dolazi 2019.

Hibridni pogon za prvi Ferrarijev SUV

Iako kaska za konkurencijom kao što su Porsche i Lamborghini, i Ferrari će u svoju ponudu uvrstiti veliki sportski SUV koji bi se trebao pojaviti sljedeće godine.

Iako Porsche već dugo u ponudi ima SUV vozilo Cayenne, a nedavno je i Lamborghini predstavio SUV Urus, već sljedeće godine će svoj SUV model predstaviti i Ferrari. Iako neki negoduju vezano uz ovu vijest, iz razloga što smatraju kako će ovim potezom Ferrari izgubiti svoju prepoznatljivost.

Ferrari SUV interijer

No bilo kako bilo, direktor Fiat Chrysler Automobiles grupacije, Sergio Marchionne, definitivno je potvrdio dolazak novog velikog i sportskog SUV-a za sljedeću godinu, a on bi trebao biti pokretan hibridnim motorom kojeg pokreće LaFerrari, i time bi taj motor bio prvi hibrid koji bi se ugrađivao u serijskoj proizvodnji. LaFerarri se proizveo u ograničenoj količini, pa za njega to ne vrijedi.

Lamborghini Urus

Inače, navedeni motor ima obujam od 6,3 litre i najveću snagu od 800 KS te bi s tim motorom Ferarri imao prednost nad Lamborghini Urusom od čak 150 KS. To znači da bi maksimalna brzina novog modela trebala biti iznad 300 km/h, a za ubrzanje do 100 km/h bi trebao nešto malo više od 3 sekunde.

Ferrari LaFerrari

Kako vrijeme prolazi, izgleda da ljubitelji bilo koje marke moraju prihvatiti kako se automobilska industrija sve više okreće hibridnim i električnim SUV vozilima, a koji se i najviše traže na najvećim tržištima kao što su azijsko i sjevernoameričko.

Ključne riječi:
Ferrari SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.