Vidiauto Novosti Najave Chevrolet Camaro eCOPO za drag utrke

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.10.2018. 06:10

Električni sportaš 

Električni Chevrolet Camaro eCOPO koncept za drag utrke

Chevrolet Camaro eCOPO za drag utrke

Chevrolet je za 50. godišnjicu originalnog Chevrolet Camara COPO pripremio konceptnu električnu reinkarnaciju tog modela.

Na SEMA sajmu tuninga u Las Vegasu, Chevrolet je predstavio jedan poseban model – Chevrolet Camaro eCOPO. Riječ je o konceptu potpuno električnog automobila namijenjenog za, u Americi iznimno popularne, drag utrke.

Chevrolet Camaro eCOPO Concept sprijeda

Koncept je to predstavljen točno 50 godina nakon originalnog Chevrolet Camara COPO, a predstavljen je u Electric Blue boji, kako bi posebno istaknuo kako se radi o električnom modelu.

Chevrolet Camaro eCOPO Concept classic

Iako nisu objavljeni svi podaci, šuška se kako Camaro eCOPO raspolaže s preko 700 KS i 812 Nm okretnog momenta, a navodno 1/4 milje (402 m) prelazi za oko 9 sekundi. Testiranja još uvijek traju, tako da će točni podaci biti objavljeni naknadno.

Chevrolet Camaro eCOPO Concept

Baterije imaju 800 V i vjerojatno traju koliko i jedna utrka, a podržavaju i brzo punjenje kako bi automobil bio spreman za sljedeću eliminacijsku utrku. Ona se sastoje od četiri manje baterije od po 200 V, a svaka je teška oko 80 kg, a postavljene su u različite dijelove automobila kako bi težina bila ravnomjerno raspoređena, a sve su dobro zaštićene i sigurne od bilo kakvog samozapaljenja ako dođe do nesreće tijekom utrke.

Chevrolet Camaro eCOPO Concept classic 2
Ključne riječi:
Camaro eCOPO Chevrolet električni automobil koncept SEMA
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. siječanj 1971.

1-20-1971 Predstavljen nesretni Jaguar

Predstavljen nesretni Jaguar

Jaguarov prototip XJ13 predstavljen je u Lindleyu, Engleska. XJ13 je trebao biti novi luksuzni Jaguar, ali nesreća je promijenila njegovu sudbinu: Norman Dewis, testni vozač, uništio je prototip na prvoj testnoj vožnji. U tom je trenutku završio i razvoj.

vs