Vidiauto Novosti Najave Autonomni električni Volvo 360c koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.09.2018. 05:57

Autonomno vozilo 

Kako Volvo vidi budućnost pokazuje autonomni koncept Volvo 360c

Autonomni električni Volvo 360c koncept

Volvo je presdtavio svoj novi koncept automobila budućnosti, a radi se o potpuno autonomnom i električnom modelu koji dolazi pod imenom 360c.

Volvo je predstavio svoj novi koncept 360c, a riječ je o potpuno autonomnom električnom automobilu sa sustavom vožnje nivoa 5, što znači kako ovaj automobil nije opremljen klasičnim volanom i papučicama, već svim sustavima upravlja sam.

Volvo 360c Concept interijer 2

Nedostatak klasičnih elemenata omogućilo je Volvu da unutrašnjost potpuno prilagodi putnicima, pa ju je moguće konfigurirati u ured, boravak ili čak i spavaću sobu!

Volvo 360c Concept interijer

Prilikom razvijanja ovog koncepta u Volvu su razmišljali kako korisnicima maksimalno ugoditi tijekom putovanja, te se nadaju kako bi Volvo 360c mogao zamijeniti putovanje autobusom, vlakom ili čak i avionom, kada su u pitanju kraće relacije.

Volvo 360c Concept sprijeda

No trenutno javno nisu dostupne nikakve tehničke specifikacije ovog vozila, pa ne znamo ni kolika mu je snaga, a ni ono najvažnije, koliki je doseg ovog koncepta s jednim punjenjem baterija.

Volvo 360c Concept straga

S druge strane, Volvo 360c se u neku ruku ponaša kao čovjek, odnosno komunicira s drugim sudionicima u prometu i to kombinacijom boja, zvukova i vizualnih elemenata, kako bi ih obavijestio o svojim namjerama. Uostalom, pogledajte i sami u promo videu kako to izgleda:

A u sljedećem videu, možete detaljno vidjeti unutrašnjost i vanjski dizajn:

Ključne riječi:
360c koncept Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.