Vidiauto Novosti Najave Peugeot e-Legend je električni koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.09.2018. 06:17

Koncept 

Legenda u modernom obliku: Peugeot e-Legend koncept

Peugeot e-Legend je električni koncept

Peugeot na predstojećem Salonu automobila u Parizu predstavlja koncept pod nazivom e-Legend, a riječ je o električnom automobilu baziranom na legendarnom Peugeotu 504 Coupe.

Legendarni Peugeot 504 Coupe, doživjet će na Salonu automobila u Parizu svoju modernu reinkarnaciju u vidu konceptnog modela kojeg pokreće električni motor i pod nazivom Peugeot e-Legend.

peugeot e-legend_stari i novi_3

Ispod dugog poklopca motora krije se električni motor koji daje snagu od 340 kW, odnosno 462 KS i 800 Nm okretnog momenta, dok je pogon na sve kotače.  Maksimalna brzina iznosi 220 km/h, dok mu za ubrzanje do 100 km/h treba manje od 4 sekunde.

peugeot e-legend_stari i novi_2

Ugrađena baterija je kapaciteta 100 kWh i nudi do 600 km dosega prema WLTP-u, a zahvaljujući brzom punjenu za 500 km dosega potrebno vam je svega 25 minuta punjenja.

peugeot e-legend_stari i novi_1

Retro dizajn s modernim linijama privlačno je napravljen i bez ikakvih problema bi mogao odmah u serijsku proizvodnju, a gotovo svaka linija podsjeća na legendarni model, od dvostrukih prednjih svjetala, preko bočne linije pa do stražnjih svjetala.

peugeot e-legend_stari i novi_3

Peugeot e-Legend je dug 4.650 mm, širok 1.930 mm i visok 1.370 mm, dok je međuosovinski razmak velik 2.690 mm, a ugrađeni su 19-inčni aluminijski naplatci s gumama standardnih dimenzija.

peugeot e-legend sa strane

U unutrašnjosti dominiraju digitalne tehnologije; odnosno digitalna interpretacija stvarnih materijala, a postoje dvije teme – brončana i drvena, koje se protežu čitavom unutrašnjošću.

peugeot e-legend interijer

Tako se unutra nalaze 49-inčni zakrivljeni zaslon koji je smješten nasuprot putnicima, 29-inčni zasloni u vratim i 12-inčni zasloni smješteni u sjenila. U središnju konzolu je ugrađen 6-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a uz pomoć njega i rotirajućeg gumba podešavaju se glavni parametri vozila.

peugeot e-legend interijer 2

Peugeot Responsive i-Cockpit pak naglašava sve prednosti koje znamo iz aktualnih Peugeot modela s i-Cockpitom, dok su sjedala dizajnirana u obliku slova H, a odlikuje ih „comfort fit“ – spoj ergonomije i udobnosti koji se postiže upotrebom memorijske pjene.

peugeot e-legend straga

Sada ostaje samo da Peugeot napravi klasičniju unutrašnjost i serijska proizvodnja može početi i nadamo se da će se to dogoditi. Mi jedva čekamo, a vi?

Ključne riječi:
504 Coupe e-Legend koncept Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.