Vidiauto Novosti Najave Peugeot e-Legend je električni koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.09.2018. 06:17

Koncept 

Legenda u modernom obliku: Peugeot e-Legend koncept

Peugeot e-Legend je električni koncept

Peugeot na predstojećem Salonu automobila u Parizu predstavlja koncept pod nazivom e-Legend, a riječ je o električnom automobilu baziranom na legendarnom Peugeotu 504 Coupe.

Legendarni Peugeot 504 Coupe, doživjet će na Salonu automobila u Parizu svoju modernu reinkarnaciju u vidu konceptnog modela kojeg pokreće električni motor i pod nazivom Peugeot e-Legend.

peugeot e-legend_stari i novi_3

Ispod dugog poklopca motora krije se električni motor koji daje snagu od 340 kW, odnosno 462 KS i 800 Nm okretnog momenta, dok je pogon na sve kotače.  Maksimalna brzina iznosi 220 km/h, dok mu za ubrzanje do 100 km/h treba manje od 4 sekunde.

peugeot e-legend_stari i novi_2

Ugrađena baterija je kapaciteta 100 kWh i nudi do 600 km dosega prema WLTP-u, a zahvaljujući brzom punjenu za 500 km dosega potrebno vam je svega 25 minuta punjenja.

peugeot e-legend_stari i novi_1

Retro dizajn s modernim linijama privlačno je napravljen i bez ikakvih problema bi mogao odmah u serijsku proizvodnju, a gotovo svaka linija podsjeća na legendarni model, od dvostrukih prednjih svjetala, preko bočne linije pa do stražnjih svjetala.

peugeot e-legend_stari i novi_3

Peugeot e-Legend je dug 4.650 mm, širok 1.930 mm i visok 1.370 mm, dok je međuosovinski razmak velik 2.690 mm, a ugrađeni su 19-inčni aluminijski naplatci s gumama standardnih dimenzija.

peugeot e-legend sa strane

U unutrašnjosti dominiraju digitalne tehnologije; odnosno digitalna interpretacija stvarnih materijala, a postoje dvije teme – brončana i drvena, koje se protežu čitavom unutrašnjošću.

peugeot e-legend interijer

Tako se unutra nalaze 49-inčni zakrivljeni zaslon koji je smješten nasuprot putnicima, 29-inčni zasloni u vratim i 12-inčni zasloni smješteni u sjenila. U središnju konzolu je ugrađen 6-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a uz pomoć njega i rotirajućeg gumba podešavaju se glavni parametri vozila.

peugeot e-legend interijer 2

Peugeot Responsive i-Cockpit pak naglašava sve prednosti koje znamo iz aktualnih Peugeot modela s i-Cockpitom, dok su sjedala dizajnirana u obliku slova H, a odlikuje ih „comfort fit“ – spoj ergonomije i udobnosti koji se postiže upotrebom memorijske pjene.

peugeot e-legend straga

Sada ostaje samo da Peugeot napravi klasičniju unutrašnjost i serijska proizvodnja može početi i nadamo se da će se to dogoditi. Mi jedva čekamo, a vi?

Ključne riječi:
504 Coupe e-Legend koncept Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs