Vidiauto Novosti Najave Mazda nastavlja s razvojem za budućnost

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.11.2022. 07:59

Mazda nastavlja s razvojem za budućnost

Mazda nastavlja s razvojem za budućnost

Mazda priprema nova partnerstva za poboljšanje mogućnosti elektrifikacije, tu je i snažna predanost rastu novih električnih vozila u Europi, kao i cilj s nula nesreća sa smrtnim ishodom uzrokovanih novim Mazda vozilima do 2040. godine

Od danas pa sve do 2024. godine, Mazda će se usredotočiti na postizanje veće otpornosti na promjene u okruženju, fokusirajući se na jačanje tehnološkog razvoja, opskrbnih lanaca i nastojanja za smanjenje troškova. Tijekom tog razdoblja Mazda će nastaviti s ubrzanjem elektrifikacije svojih vozila, predstavljanjem privlačnih proizvoda koji ispunjavaju propise na odgovarajućim tržištima posljedičnom provedbom pristupa tvrtke Mazda koji uključuje više rješenja. U Europi su vrlo ponosni na uspjeh električne Mazde MX-30, kao i Mazde CX-60 PHEV koja je prodana u više od 20 000 primjeraka, te dolazak električne Mazde MX-30 R-EV sljedeće godine, a nakon njega i ostalih električnih vozila, uključujući model s tri reda sjedala Mazda CX-80.

2022 Mazda MX-30_03

Od 2025. do 2027., kako propisi budu sve stroži, pogotovo u Europi, Mazda će nastaviti izrađivati potrebne dijelove za prijelaz na elektrifikaciju našeg asortimana. To će uključivati poboljšanje i primjenu višestrukih tehnologija za elektrifikaciju i proizvodnju tvrtke Mazda, kao i globalno predstavljanje novih električnih vozila pogonjenih baterijom.

mazda-vision-study-model2

Mazda će postići prijelaz na elektrifikaciju putem partnerstva u različitim područjima. Tijekom predstavljanja najavljeno je da je Mazda potpisala ugovor o suradnji radi zajedničkog razvoja i proizvodnje visokoučinkovitih vozila na električni pogon sa svojim partnerima. Kao prvi korak prema elektrifikaciji svih svojih modela do 2030., Mazda se pridružila tvrtki za zajednička ulaganja radi razvoja visokoučinkovite proizvodne tehnologije i uspostave okvira za proizvodnju i nabavu za vozila za električni pogon. Tvrtka MC management objavila je i da je sklopila ugovor o zajedničkom razvoju za razvoj pretvarača, uključujući poluvodiče od silicijeva karbida, te da je potpisala ugovor o zajedničkom razvoju naprednih tehnologija za motore, ujedno osnivajući tvrtku za zajednička ulaganja s dvije partnerske tvrtke radi učenja i razvoja tehnologije proizvodnje motora.

Predstavljena-je-nova-Mazda-CX-60-PHEV

Mazda će nastaviti nabavljati baterije od svojih partnerskih tvrtki. Uz postojeće dobavljače, Mazda je nedavno sklopila ugovor s tvrtkom Envision AESC za nabavu baterija za proizvodnju električnih vozila u Japanu. Srednjoročno gledano, tržištu ćemo predstaviti dodatne električne modele, a Mazda će razmotriti mogućnosti ulaganja u proizvodnju baterija. Kako nastavlja razvijati svoje proizvode, Mazda će nastaviti poboljšavati sigurnost svojih proizvoda, ulažući napore u razvoj tehnologije napredne pomoći vozaču usredotočene na čovjeka, kojom se nastoji postići nula nesreća sa smrtnim ishodom uzrokovanih novim Mazda vozilima do 2040. godine.

Ključne riječi:
budućnost CX-60 Mazda MX-30
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.