Vidiauto Novosti Najave Kod nas samo električna nova Kia Soul

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.12.2018. 06:05

Nova generacija 

Nova Kia Soul u Europu dolazi samo kao električno vozilo

Kod nas samo električna nova Kia Soul

Treća generacija Kije Soul na europskom tržištu će biti ponuđena samo kao model s isključivo električnim pogonom.

Kia Soul je jedan vrlo zanimljiv ''fun'' automobil koji se na tržištu pojavio 2009. godine i doživio je popriličan uspjeh u SAD-u, a dobro je prošao i na nekim europskim tržištima. Druga generacija se pojavila 2014. i nudila je više prostora, bolju motorizaciju i još atraktivniji izgled.

Kia Soul EV straga

Doduše, zahvaljujući čudno postavljenim previsokim cijenama na domaćem tržištu, bez ikakvog marketinga i truda oko prodaje, Soul je jako teško vidjeti s našim tablicama. Još uvijek aktualnu generaciju Soula možete kupiti kod nas kao električno vozilo, no zna li to itko?

kia soul ev eu

No vratimo se mi na novi model. Nova generacija dolazi sa 64 kWh baterijama i doseg bi trebao biti do 400 km, no službenih podataka o tome još nema, pa ovo uzmite s dozom rezerve. Podaci će se znati prije početka prodaje, a to znači najkasnije na proljeće sljedeće godine.

Kia Soul EV motor

Pod poklopcem motora se nalazi električni motor s 204 KS i 395 Nm okretnog momenta, a isti se koristi i u bratskoj Koni. Novi Soul dolazi i s CSS DS sustavom brzog punjenja, pa će i vrijeme provedeno na punionicama biti skraćeno.

Kia Soul EV interijer

I nova generacija dolazi s raznim mogućnostima personalizacije, od dvobojne karoserije pa sve do raznih naljepnica, a tu je i vrhunski Harman-Kardon audio sustav s 10 zvučnika, kožna unutrašnjost, te naravno svi najnoviji sigurnosni sustavi pomoći vozaču.

Kia Soul EV
Ključne riječi:
električno vozilo Kia Soul EV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.